r
Nosalty Logó

Rumos-babapiskótás szelet vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rumos-babapiskótás szelet vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 1305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 5214 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.8 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    228.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3540.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1218 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1075 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    707.1 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 5214 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, majd 2 közepes lapot sütünk belőle.
  2. A tejből és a lisztből krémet főzünk.
  3. A margarint a cukorral, vaníliás cukorral kikavarjuk, majd a hideg krémmel összedolgozzuk.
  4. Az egyik lapot megkenjünk krémmel, rumos tejbe áztatott piskótával megrakjuk, a krém másik felét rákenjünk, erre a tésztalapot rányomjuk.
  5. Tetejét csokimázzal díszítjük.
  6. Tálalás előtt néhány órát hidegen pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 45
  • 7 napos nézettség: 207
  • Össznézettség: 36600
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Érdemes kipróbálni ezt a süteményt, mivel nagyon finom, és kitűnő desszert lehet akár egy családi összejövetelkor is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...