Rukkolasaláta sendrya konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
306
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1220
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 550.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 203 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 423 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1326 micro
-
β-karotin 4412 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3748 micro
Összesen
306
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 91.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2201.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 656 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 516 mg
-
Nátrium 736 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 811.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1692 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 236 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 520 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 485 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5305 micro
-
β-karotin 17649 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 14992 micro
Összesen
1220
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 450 micro
-
β-karotin 1496 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1271 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az öntetet összekeverjük abban a tálban, amiben a salátát kínáljuk. A citrom levét háromszoros mennyiségű olívaolajjal elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, és a szójaszószt is beletesszük (természetesen ez elhagyható).
- A megpucolt répát, borsót, brokkolit kevés vízzel és egy kis só társaságában megpároljuk. Addig a főtt krumplikat felkockázzuk, és beletesszük az öntetes tálba. Összekeverjük.
- Ha a zöldségek készen vannak, összekeverjük a rukkolával, krumplival. Rádobjuk az olívabogyót, és jól összeforgatjuk, hogy mindenhova jusson a szószból.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1524
- Feltöltés dátuma: 2014. március 22.
Ajánló
Főételként vagy köretként ajánlom, esetleg könnyű esti vacsora.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez tényleg egy maradékokból összeállított saláta. Volt a mélyhűtőben pár rózsa brokkoli, kevés borsó, a kamrában csak 1 sárgarépa, felbontott üveg olajbogyó, és az előző estéről maradt főtt burgonya. Így csak a rukkolát kellett venni, és egy nagy adag saláta lett az eredmény.