r
Nosalty Logó

Rukkolás-fetás paradicsomsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Rukkolás-fetás paradicsomsaláta
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1143.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    919 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2286.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    1168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    345 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1838 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    2085 micro
Összesen 483 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1501 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat kettévágjuk. A fetát kb. 1 cm négyzetekre vágjuk. A rukkolát megmossuk, majd salátacentrifugába tesszük, és megpörgetjük, durvára vágjuk.
  2. Az ecetet egy kis befőttes üvegbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, fűszerkeveréket, sót, borsot és a cukrot. Fedelét rácsavarjuk, és jól összerázzuk.
  3. A dresszinget a salátára locsoljuk, és lazán összekeverjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 22418
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors és finom előétel, vagy sült, grillezett húsok mellé köret. A salátát megszórhatjuk 1-2 ek. pirított fenyőmaggal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...