r
Nosalty Logó

Rugelach Bernadett konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
Rugelach Bernadett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Töltelék

Teteje

Összesen 1133 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Töltelék

Teteje

Összesen 6803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Töltelék

Teteje

Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 1133 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    388.4 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2780.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    777.5 g
  • Cukor
    455 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1721 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1688 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 6803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Teteje

Elkészítés

Tészta

  1. A krémsajtot, vajat és a cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sót, és összegyúrjuk. Egy nagy gombócot formázunk, amit fóliába csomagolunk, és legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A töltelékhez összekeverjük a kétféle cukrot, fahéjat, mazsolát és a durvára vágott diót.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, kettévágjuk, és külön-külön mindkettőből egy kb. 20-25 cm átmérőjű kört nyújtunk ki. Mivel nagyon ragad, folyamatosan lisztet szórunk alá.
  4. Az egyik kört megkenjük 6 ek baracklekvárral, és rászórjuk a töltelék felét, kicsit belenyomkodjuk. Ekkor 12 cikkelybe vágjuk, és a cikkelyeket feltekerjük kifli formára, a szélesebb végén kezdjük tekerni.
  5. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ugyanezt megcsináljuk a tészta másik felével. Így összesen 24 darabot kapunk.
  6. A kifliket megkenjük a tojás és tej keverékével, majd végül meghintjük fahéjjal elkevert kristálycukorral. 180 C-os sütőben 20 perc alatt sül meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 787
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rugelach Bernadett konyhájából
Tóth Bernadett 48 recept

Mautner Zsófi oldalán találtam ezt a receptet 10 éve. Azóta szinte minden karácsonykor elkészítem.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Teteje

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...