r
Nosalty Logó

Rugelach

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Rugelach
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A mandulás töltelékhez

A csokoládés töltelékhez

Összesen 577 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A mandulás töltelékhez

A csokoládés töltelékhez

Összesen 3475 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A mandulás töltelékhez

A csokoládés töltelékhez

Összesen 411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.6 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 577 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    209.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4635.3 g
  • Cink
    422 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    331 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.2 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    41 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    193 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 3475 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.2 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 411 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mandulás töltelékhez

A csokoládés töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy edényben elkeverjük a vajat a túróval. A lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval, a vajas-túrós masszához adjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Két részre osszuk, téglalap alakúra formázzuk, háztartási fóliába csomagoljuk, és legalább 12 órára hűtőbe tesszük.
  2. A mandulás töltelékhez a mandulát elkeverjük a mazsolával, a cukorral és fahéjjal. A csokoládés töltelékhez a csokoládét elkeverjük a dióval és a cukorral.
  3. Az egyik tésztát kiveszük a hűtőből, és lisztezett munkalapon kb. 30 cm átmérőjű körre nyújtjuk. Megkenjük a barackíz felével, és megszórjuk a mandulás töltelékkel. A tésztát 16 cikkre vágjuk, és mindegyiket a szélesebb végétől kezdve feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a tojás sárgájával bekenjük.
  4. A tészta másik felével ugyanígy járunk el, csak azt a csokoládés töltelékkel szórjuk meg.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 19416
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudtommal a rugelach egy zsidó sütemény.  Mivel a tészta állaga nagyon puha, miután kivettük a hűtőből, próbáljuk meg minél gyorsabban kinyújtani, és feltekerni.

Hozzávalók

A tésztához

A mandulás töltelékhez

A csokoládés töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...