Rugelach
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
37g finomliszt133 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
27g tehéntúró39 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g só0 kcal
-
10g sárgabarackdzsem28 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
A mandulás töltelékhez
-
10g mandula59 kcal
-
3g mazsola7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g barna cukor13 kcal
A csokoládés töltelékhez
-
4g dió27 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
2g cukor6 kcal
Összesen
577
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
220g finomliszt801 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
160g tehéntúró235 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
4g só0 kcal
-
60g sárgabarackdzsem167 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
A mandulás töltelékhez
-
60g mandula354 kcal
-
15g mazsola45 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
A csokoládés töltelékhez
-
25g dió164 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
3475
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
26.1g finomliszt95 kcal
-
17.8g vaj127 kcal
-
19g tehéntúró28 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
7.1g sárgabarackdzsem20 kcal
-
4.7g tojássárgája15 kcal
A mandulás töltelékhez
-
7.1g mandula42 kcal
-
1.8g mazsola5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.4g barna cukor9 kcal
A csokoládés töltelékhez
-
3g dió19 kcal
-
5.9g étcsokoládé32 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
Összesen
411
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 34.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 772.6 g
-
Cink 70 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 55 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 35 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 32 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
577
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.8 g
Zsír
-
Összesen 209.2 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 761 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4635.3 g
-
Cink 422 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 482 mg
-
Vas 331 mg
-
Magnézium 346 mg
-
Foszfor 1242 mg
-
Nátrium 1672 mg
-
Réz 18 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 332.2 g
-
Cukor 131 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 210.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1180 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 41 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 193 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 428 mg
-
Retinol - A vitamin: 1155 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 291 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 496 micro
Összesen
3475
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 549.2 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
411
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
220 g finomliszt
-
160 g tehéntúró
-
30 g cukor
-
1 kávéskanál só
-
3 ek sárgabarackdzsem
A mandulás töltelékhez
-
1 kávéskanál fahéj
-
2 ek barna cukor
A csokoládés töltelékhez
-
1 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- Egy edényben elkeverjük a vajat a túróval. A lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval, a vajas-túrós masszához adjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Két részre osszuk, téglalap alakúra formázzuk, háztartási fóliába csomagoljuk, és legalább 12 órára hűtőbe tesszük.
- A mandulás töltelékhez a mandulát elkeverjük a mazsolával, a cukorral és fahéjjal. A csokoládés töltelékhez a csokoládét elkeverjük a dióval és a cukorral.
- Az egyik tésztát kiveszük a hűtőből, és lisztezett munkalapon kb. 30 cm átmérőjű körre nyújtjuk. Megkenjük a barackíz felével, és megszórjuk a mandulás töltelékkel. A tésztát 16 cikkre vágjuk, és mindegyiket a szélesebb végétől kezdve feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a tojás sárgájával bekenjük.
- A tészta másik felével ugyanígy járunk el, csak azt a csokoládés töltelékkel szórjuk meg.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 245
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 19416
- Feltöltés dátuma: 2011. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Tudtommal a rugelach egy zsidó sütemény. Mivel a tészta állaga nagyon puha, miután kivettük a hűtőből, próbáljuk meg minél gyorsabban kinyújtani, és feltekerni.