r
Nosalty Logó

Rozsos magos kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Rozsos magos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 347 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 234 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 347 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10579.4 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1277 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1209 mg
  • Foszfor
    3316 mg
  • Nátrium
    4515 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    744 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    117 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    714 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1608 micro
Összesen 4175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet, a tejet és a mézet összekeverjük, megmelegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt, ami 6-7 perc alatt szépen felfut benne.
  2. Ezt a keveréket kenyérsütőgép üstjébe töltjük, hozzáadjuk a liszteket, a magokat és az olajat, joghurtot, sót és megdagasztjuk, 1 órát kelesztjük. Nagyon lágy tésztát kapunk.
  3. A megkelt tésztát gazdagon lisztezett deszkára borítjuk, négyfelé vágjuk. Mindegyik részből hosszúkás kenyeret hajtogatunk úgy, hogy előbb hosszú, ovális lappá ellapítjuk, majd azt oldal irányban feltekerjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy minden kenyér közé húzunk egy elválasztó részt a sütőpapírból, így egy "bölcsőben" fekszenek a kenyerek, és nem tudnak összenőni.
  5. Tetejüket megkenjük vizes tejjel, és egy szitából kevés lisztet szitálunk a tetejére, majd éles késsel bemetsszük.
  6. Kb. fél órát újra kelesztjük a kenyereket langyos helyen.
  7. A sütőt előmelegítjük 200 fokra hőlégkeverésen, és a kenyereket 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5232
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozsos magos kenyér
Évi néni 1830 recept

Egy hétre el kell mennem itthonról. Így legalább egy időre gondoskodtam a család kenyérkészletéről. Nagyon finom, lágy kenyerek lettek. Remélhetően a joghurttól napokig frissek maradnak.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...