Rozskenyérbe burkolt mustáros sonka
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 20% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
A sonkához
-
75g rozsliszt262 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
63g víz0 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
250g sonka345 kcal
-
18 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A mustárszószhoz
-
8g mustármag38 kcal
-
25g fehérborecet5 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g tárkony1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1021
kcal
- 20% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
A sonkához
-
300g rozsliszt1047 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
11g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
250g víz0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
1000g sonka1380 kcal
-
71 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A mustárszószhoz
-
30g mustármag152 kcal
-
100g fehérborecet19 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g tárkony6 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4076
kcal
- 20% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
A sonkához
-
14.3g rozsliszt50 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
1.2g élesztő1 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
12g víz0 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
47.8g sonka66 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
A mustárszószhoz
-
1.4g mustármag7 kcal
-
4.8g fehérborecet1 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
195
kcal
- 20% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.2 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4374.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 3827 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 117.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
1021
kcal
- 20% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 260.9 g
Zsír
-
Összesen 106.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17498.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 386 mg
-
Foszfor 1321 mg
-
Nátrium 15307 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 457 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 468.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 430 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 850 micro
Összesen
4076
kcal
- 20% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 836.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 732 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
A sonkához
-
30 dkg rozsliszt
-
25 dkg finomliszt
-
2.5 dkg élesztő
-
1 ek só
-
1 teáskanál cukor
-
5 ek napraforgó olaj
-
1 kg sonka
A mustárszószhoz
-
3 dkg mustármag
-
1 dl fehérborecet
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 teáskanál cukor
-
1 csipet szegfűbors
-
fahéj ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A sonkához
- A kelesztőtálban összekeverjük a kétféle lisztet a sóval, és folyamatosan adagolva, eldolgozzuk a langyos cukros vízben felfutatott élesztővel. Öntsük hozzá az olajat, köztudott a fránya rozsliszt nagyon ragad.
- Dolgozzuk el a tésztát, takarjuk le, és kétszeresére kelesszük.
- Eközben elkészítjük a mustárszószt. A borecetbe keverjük el a felsorolt fűszereket, főzzük 5 percig, majd hagyjuk fél órát lefedve állni. Kávédarálóban daráljuk meg a mustármagot, öntsük ki egy lábosba, és szűrőn át adagoljuk hozzá a fűszeres ecetet, és kevergetve főzzük fel. Hagyjuk kihűlni.
- Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát, és helyezzük egy kiolajozott, lisztezett tepsibe, tegyük a tészta közepére a főtt sonkát, kenjük rá a mustárunkat, és utolsó folyamatként hajtsuk rá a tésztát a sonkára. Mehet a lerbe.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2830
- Feltöltés dátuma: 2011. április 26.
Ajánló
Ha már Húsvét, legyen főtt tojás, de a jó kis trappista is megteszi.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nem egyedi, de nem is azért mutatom be, hanem azért, mert három finomság ötvöződik benne, amit én a saját kezemmel gyúrtam, sütöttem, főztem, kottyvasztottam.