r
Nosalty Logó

Rozskenyérbe burkolt mustáros sonka

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Rozskenyérbe burkolt mustáros sonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 20% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sonkához

A mustárszószhoz

Összesen 1021 kcal
  • 20% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sonkához

A mustárszószhoz

Összesen 4076 kcal
  • 20% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sonkához

A mustárszószhoz

Összesen 195 kcal
  • 20% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4374.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    3827 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 1021 kcal
  • 20% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    260.9 g

Zsír

  • Összesen
    106.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17498.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    1321 mg
  • Nátrium
    15307 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 4076 kcal
  • 20% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A sonkához

A mustárszószhoz

Elkészítés

A sonkához

  1. A kelesztőtálban összekeverjük a kétféle lisztet a sóval, és folyamatosan adagolva, eldolgozzuk a langyos cukros vízben felfutatott élesztővel. Öntsük hozzá az olajat, köztudott a fránya rozsliszt nagyon ragad.
  2. Dolgozzuk el a tésztát, takarjuk le, és kétszeresére kelesszük.
  3. Eközben elkészítjük a mustárszószt. A borecetbe keverjük el a felsorolt fűszereket, főzzük 5 percig, majd hagyjuk fél órát lefedve állni. Kávédarálóban daráljuk meg a mustármagot, öntsük ki egy lábosba, és szűrőn át adagoljuk hozzá a fűszeres ecetet, és kevergetve főzzük fel. Hagyjuk kihűlni.
  4. Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát, és helyezzük egy kiolajozott, lisztezett tepsibe, tegyük a tészta közepére a főtt sonkát, kenjük rá a mustárunkat, és utolsó folyamatként hajtsuk rá a tésztát a sonkára. Mehet a lerbe.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2829
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 26.

Ajánló

Ha már Húsvét, legyen főtt tojás, de a jó kis trappista is megteszi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem egyedi, de nem is azért mutatom be, hanem azért, mert három finomság ötvöződik benne, amit én a saját kezemmel gyúrtam, sütöttem, főztem, kottyvasztottam.

Hozzávalók

A sonkához

A mustárszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...