r
Nosalty Logó

Rózsavizes női szeszély cupcake

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Simon Gábor
Rózsavizes női szeszély cupcake
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Lekvár

Tojáshab

546
Kalória
11.1g
Fehérje
90.1g
Szénhidrátok
13.4g
Zsír
74.9g
Víz
170.1g
Koleszterin
1.7g
Rost
48.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Lekvár

Tojáshab

Összesen 546 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Lekvár

Tojáshab

Összesen 3272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Lekvár

Tojáshab

Összesen 281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 546 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3362.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1307 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.6 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    449.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 3272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A hideg vajat morzsoljuk össze a liszttel (igyekezzünk minél gyorsabban). Adjuk hozzá a tojássárgákat, a tejfölt, a cukrot, a citromhéjat és a sütőport. Dolgozzuk össze a tésztát robotgéppel vagy kézzel.
  2. Tegyük a hűtőbe pihenni legalább fél órára. Miután összeállt a tészta, enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki 4-5 mm vastagságúra, és kivajazott muffinformába óvatosan helyezzük bele. A túllógó felesleget vágjuk le róla. Sima tepsiben is meg lehet sütni, aki nem szeretné muffin formájúra.
  3. Süssük elő a tésztát, 180°C-on kb. 10-15 percig. Amikor szép színe lett és megkeményedett a tészta, akkor kivehetjük a sütőből.

Lekvár

  1. Miközben sül a tészta, forraljuk fel a lekvárt, öntsük hozzá a triple secet, és dobjunk hozzá pár levél citromfüvet. Forraljuk el belőle az alkoholt, majd szedjük ki a citromfüvet. (Triple sec helyett barackpálinkával is ki lehet próbálni.)
  2. A megsült tésztára kanalazzunk a lekvárból.

Tojáshab

  1. Miközben sül a tészta és fő a lekvár, kezdjük el a tojásfehérjét kemény habbá felverni. Amikor már szinte teljesen kemény, adjuk hozzá evőkanalanként a porcukrot. Végül a vaníliát és a rózsavizet is keverjük el benne. A rózsavíz töménységétől függően ízesítsük a habot.
  2. Helyezzük a kemény habot a lekváros rétegre, majd tegyük vissza a sütőbe, nagyjából 10-15 percre, amíg szépen megpirul a hab.
  3. Amikor elkészült, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, és pihentessük pár órát, amíg a tészta szépen megpuhul a lekvártól.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A női szeszély egy közkedvelt, pár alapanyagból összedobható retro sütemény. A porhanyós tészta, a jó minőségű házi lekvár és a puha tojáshab nagyszerű kombinációja. Ezt a klasszikus sütit reformáltuk meg, így került a habba rózsavíz és vanília, a lekvárba triple sec és citromfű. A rózsavízhez illenek a piros bogyós gyümölcsök, így barack helyett az eper- vagy málnalekvárt is ajánljuk hozzá. Aki tovább szeretné bolondítani, keverjen a habba egy kevés lekvárt is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!