Rózsavizes női szeszély cupcake
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Simon Gábor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta
-
40g finomliszt146 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Lekvár
-
139 kcal
-
8g triple sec19 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Tojáshab
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
0 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
Összesen
546
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta
-
240g finomliszt874 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Lekvár
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
-
50g triple sec116 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Tojáshab
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
0 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
Összesen
3272
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta
-
20.6g finomliszt75 kcal
-
6.9g tojássárgája22 kcal
-
5.2g vaj37 kcal
-
3.4g tejföl7 kcal
-
8.6g cukor33 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
Lekvár
-
25.8g sárgabaracklekvár72 kcal
-
4.3g triple sec10 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Tojáshab
-
20.6g tojásfehérje11 kcal
-
3.6g porcukor14 kcal
-
0 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
Összesen
281
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 560.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.1 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
546
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.3 g
Zsír
-
Összesen 80.6 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1021 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3362.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 722 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 1307 mg
-
Nátrium 1032 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 540.6 g
-
Cukor 292 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 449.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 765 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 734 mg
-
Retinol - A vitamin: 748 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 921 micro
Összesen
3272
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
281
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
240 g finomliszt
-
4 db tojássárgája
-
60 g vaj
-
2 ek tejföl
-
100 g cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
0.5 csomag sütőpor
Lekvár
-
300 g sárgabaracklekvár
-
50 ml triple sec
-
1 ízlés szerint citromfű
Tojáshab
-
6 db tojásfehérje
-
6 ek porcukor
-
4 csepp vanília kivonat
-
1 teáskanál rózsavíz
Elkészítés
Tészta
- A hideg vajat morzsoljuk össze a liszttel (igyekezzünk minél gyorsabban). Adjuk hozzá a tojássárgákat, a tejfölt, a cukrot, a citromhéjat és a sütőport. Dolgozzuk össze a tésztát robotgéppel vagy kézzel.
- Tegyük a hűtőbe pihenni legalább fél órára. Miután összeállt a tészta, enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki 4-5 mm vastagságúra, és kivajazott muffinformába óvatosan helyezzük bele. A túllógó felesleget vágjuk le róla. Sima tepsiben is meg lehet sütni, aki nem szeretné muffin formájúra.
- Süssük elő a tésztát, 180°C-on kb. 10-15 percig. Amikor szép színe lett és megkeményedett a tészta, akkor kivehetjük a sütőből.
Lekvár
- Miközben sül a tészta, forraljuk fel a lekvárt, öntsük hozzá a triple secet, és dobjunk hozzá pár levél citromfüvet. Forraljuk el belőle az alkoholt, majd szedjük ki a citromfüvet. (Triple sec helyett barackpálinkával is ki lehet próbálni.)
- A megsült tésztára kanalazzunk a lekvárból.
Tojáshab
- Miközben sül a tészta és fő a lekvár, kezdjük el a tojásfehérjét kemény habbá felverni. Amikor már szinte teljesen kemény, adjuk hozzá evőkanalanként a porcukrot. Végül a vaníliát és a rózsavizet is keverjük el benne. A rózsavíz töménységétől függően ízesítsük a habot.
- Helyezzük a kemény habot a lekváros rétegre, majd tegyük vissza a sütőbe, nagyjából 10-15 percre, amíg szépen megpirul a hab.
- Amikor elkészült, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, és pihentessük pár órát, amíg a tészta szépen megpuhul a lekvártól.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9203
- Feltöltés dátuma: 2021. március 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Simon Gábor
63 recept
A női szeszély egy közkedvelt, pár alapanyagból összedobható retro sütemény. A porhanyós tészta, a jó minőségű házi lekvár és a puha tojáshab nagyszerű kombinációja. Ezt a klasszikus sütit reformáltuk meg, így került a habba rózsavíz és vanília, a lekvárba triple sec és citromfű. A rózsavízhez illenek a piros bogyós gyümölcsök, így barack helyett az eper- vagy málnalekvárt is ajánljuk hozzá. Aki tovább szeretné bolondítani, keverjen a habba egy kevés lekvárt is.