Rózsaborsos libamájjal töltött ravioli borhabbal és spárgával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
Libamáj
Tészta
-
14g tojás17 kcal
-
25g rétesliszt91 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g repceolaj4 kcal
Borhab
-
25g fehérbor21 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Spárga
-
31g zöldspárga4 kcal
-
1g repceolaj4 kcal
-
1g vaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
220
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
Libamáj
Tészta
-
110g tojás138 kcal
-
200g rétesliszt728 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g repceolaj35 kcal
Borhab
-
200g fehérbor164 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
14g gyümölcscukor52 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Spárga
-
250g zöldspárga35 kcal
-
4g repceolaj35 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1777
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
Libamáj
Tészta
-
9.1g tojás11 kcal
-
16.5g rétesliszt60 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g repceolaj3 kcal
Borhab
-
16.5g fehérbor14 kcal
-
9.1g tojás11 kcal
-
1.2g gyümölcscukor4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
Spárga
-
20.6g zöldspárga3 kcal
-
0.3g repceolaj3 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
146
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 402.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 91.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3544 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 3535 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 282 micro
Összesen
220
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.2 g
Zsír
-
Összesen 47.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 2280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3222.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 336 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 102 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 1512 mg
-
Nátrium 715 mg
-
Réz 23 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 734.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28351 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 164 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2452 micro
-
Kolin: 628 mg
-
Retinol - A vitamin: 28284 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 797 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2254 micro
Összesen
1777
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2337 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 2332 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
Libamáj
Tészta
Borhab
-
2 dl fehérbor
-
2 db tojás
-
2 ek gyümölcscukor
-
1 csipet fahéj
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
0.5 csipet szegfűszeg
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 ek citromlé
Spárga
-
25 dkg zöldspárga
-
1 teáskanál repceolaj
-
1 tk vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Libamáj
- A libamájat megtisztítjuk az erektől, és 1 cm-es szeletekre vágjuk.
- Mindkét oldalát sózzuk, megszórjuk frissen összetört rózsaborssal, és egy tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalát sütjük 3-3 percig, majd egy tányéron félretesszük kihűlni.
- A kihűlt libamájat késes aprítóban pürésítjük, majd betesszük a hűtőbe, hogy kissé szilárdabb legyen.
Tészta
- A tésztához valókat robotgépben összegyúrjuk, és folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni legalább fél órára.
- A pihentetett tésztát elővesszük a hűtőből. Négy felé vágjuk, és minden darabot (ha van) tésztanyújtó gépen 8-10-szer átnyújtjuk, összehajtogatjuk, és újra átnyújtjuk.
- Mikor elég rugalmas, kinyújtjuk vékonyra, és derelyeszaggatóval (8,5 cm átmérőjű) köröket szabunk ki belőle.
- A körök közepére 1 púpozott teáskanálnyi lehűtött májat teszünk, majd összenyomjuk a tésztát. Ebből a mennyiségből 26 db ravioli lett.
- Lisztezett tálcára tesszük, fél órára újra a hűtőben dermesztjük.
- Nagy fazékban vizet forralunk, megsózzuk, a raviolikat addig főzzük benne kis adagokban, míg feljön a víz tetejére (3 perc).
- A megfőtt raviolit leszűrjük, és egy kanálnyi olvasztott libazsírban (mondjuk ami megmaradt a máj sütésekor) átforgatjuk.
Borhab
- A bort a fűszerekkel és a citromhéjjal felforraljuk, majd visszahűtjük.
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy kis csipet sóval habbá verjük.
- A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük vízgőz felett, hozzátöltjük a leszűrt bort, és folyamatos habverővel való keverés mellett addig melegítjük, míg krémes állagúra sűrűsödik.
- Ekkor három részre osztva a tojásfehérjét óvatos keveréssel a boros mártáshoz adjuk.
- Még langyosan tálaljuk.
Spárga
- A spárgákat megpucoljuk. A szárát, ahol eltörik letörjük, és kb. a szár feléig a héját vékonyan lehámozzuk.
- Egy tapadásmentes serpenyőben egy teáskanálnyi repceolajon felolvasztjuk a vajat.
- A felhevített vajas olajra fektetjük a spárgaszálakat, sózzuk, fekete borsot őrlünk rá, és kb. 3 perc alatt megsütjük őket annyira, hogy kicsit puhuljon, de még roppanós legyen.
- Sütés után konyhai törlőre szedjük, majd tálaljuk a tésztával és a borhabbal.
- Sütés ideje: 3 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1957
- Feltöltés dátuma: 2015. május 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Jó áron sikerült szép libamájat vennem, ezért a felét levágtam, és iziben el is készítettem ezt a finomságot. Nagyon szeretem a házi tésztát, szeretem készíteni is, így soha nem esik nehezemre nekiállni. Az étel pont olyan lett, amilyennek megálmodtam.