Rozmaringos túrótorta Andrea konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
E.Andrea
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
Linzertészta készítése
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g vaj67 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
Piskóta készítése
-
21g tojás26 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Krém készítése
-
50g sovány túró47 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Összeállítás
-
70 kcal
-
29g sárgabarack13 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
16g őszibarack6 kcal
Tálalás
Összesen
492
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
Linzertészta készítése
-
120g finomliszt437 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
28g rozmaring37 kcal
Piskóta készítése
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Krém készítése
-
400g sovány túró376 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
28g rozmaring37 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Összeállítás
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
231g sárgabarack103 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
127g őszibarack48 kcal
Tálalás
Összesen
3930
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
Linzertészta készítése
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
1.5g rozmaring2 kcal
Piskóta készítése
-
8.7g tojás11 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Krém készítése
-
21.2g sovány túró20 kcal
-
10.6g habtejszín31 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
5.3g porcukor21 kcal
-
1.5g rozmaring2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Összeállítás
-
10.6g sárgabaracklekvár29 kcal
-
12.2g sárgabarack5 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
6.7g őszibarack3 kcal
Tálalás
Összesen
209
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 521 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.8 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 88 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 348 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
492
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 105.1 g
Zsír
-
Összesen 155.3 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4168.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 1141 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1644 mg
-
Nátrium 1069 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 534.4 g
-
Cukor 329 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 704.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1688 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 668 mg
-
Retinol - A vitamin: 1361 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 2787 micro
-
β-crypt 325 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1307 micro
Összesen
3930
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
Linzertészta készítése
Piskóta készítése
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
1 csipet só
-
3 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
Krém készítése
-
40 dkg sovány túró
-
200 g habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
10 dkg porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Összeállítás
Tálalás
Elkészítés
Linzertészta készítése
- A hozzávalókból tésztát gyúrunk, gombócot formálunk.
- A fóliába csomagolt tésztát legalább fél órára hűtőbe helyezzük.
- A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kör alakot nyújtunk belőle. A tortaformát a tésztára helyezzük, és körbevágjuk. (Nekem még nem sikerült pont olyan alakúra nyújtanom a tésztát, mint a formám, de a maradék kiválóan alkalmas a torta díszítésére - én a lehullott részekből 31-est sütöttem a tetejére.)
- A tésztát kicsit megbökdössük - hogy ne púposodjon fel, majd sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 10 perc alatt megsütjük a linzerlapot. Hagyjuk kihűlni.
Piskóta készítése
- A hozzávalókból a szokásos módon piskótát készítünk: a tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral habbá verjük, ha már nem érezni a cukorszemeket, akkor egyesével hozzáadjuk a sárgájákat is, még egy kicsit verjük. A sütőporos lisztet kisebb adagokban szitálva, óvatosan a masszához keverjük egy lapát segítségével. Vigyázzunk, hogy össze ne törjön a hab.
- A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 °C-on, hőlégkeverésen kb. 25 perc alatt megsütjük.
- A kihűlt tésztát félbevágjuk.
Krém készítése
- Összekeverjük a túrót, cukrot, sót, a citrom reszelt héját és az aprított rozmaringot.
- A habtejszínt felverjük, félúton hozzáadjuk a habfixálót.
- Óvatosan, kisebb adagokban a túrókrémhez keverjük a felvert tejszínt.
Összeállítás
- A linzertészta lesz a tortánk alapja, ezt megkenjük a sárgabaracklekvár felével.
- Ráhelyezzük a piskótatészta felét, amelynek a tetejét szintén megkenjük a lekvár másik felével.
- Visszahelyezzük a tortára a karimát.
- A lekvárra kerül a kockára vágott barack egy rétegben, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a túrókrémet.
- Végül az egészet befedjük a piskóta másik felével, és hűtőbe tesszük néhány órára.
Tálalás
- Tálalás előtt eltávolítjuk a tortakarimát, meghintjük a tortát porcukorral, és a felcikkezett barackokkal, rozmaringággal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 339
- Feltöltés dátuma: 2016. július 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
E.Andrea
1 recept
Párom 31. születésnapjára készültem sütni valami számára igazán kedveset, és mivel nagy kedvence a túrós süti - bármilyen formában -, és a rozmaring, gondoltam kipróbálom őket együtt. Nagyon finomra sikerült, hamar elfogyott, szerintem gyakran terítékre kerül majd.