Rozmaringos sertésszűz forraltboros körtével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
Forraltboros körte
-
175g vörösbor149 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g szegfűbors0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
65g narancs22 kcal
-
400g körte205 kcal
Rozmaringos sertésszűz
Összesen
819
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
Forraltboros körte
-
700g vörösbor595 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
4g szegfűbors0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
1600g körte821 kcal
Rozmaringos sertésszűz
Összesen
3271
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
Forraltboros körte
-
18.9g vörösbor16 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.1g szegfűbors0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
7g narancs2 kcal
-
43.3g körte22 kcal
Rozmaringos sertésszűz
Összesen
87
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.5 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2229.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 713 mg
-
Nátrium 1211 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.9 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 689.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 237 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
819
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 218 g
Zsír
-
Összesen 81.4 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 758 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8919.5 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 313 mg
-
Kálcium 376 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 489 mg
-
Foszfor 2853 mg
-
Nátrium 4846 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303.4 g
-
Cukor 202 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 2756.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 947 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 425 micro
-
β-crypt 249 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 925 micro
Összesen
3271
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
Forraltboros körte
-
4 ek cukor
-
2 db fahéjrúd
-
8 db szegfűszeg
-
2 db csillagánizs
-
1 közepes db narancs
-
8 közepes db körte
Rozmaringos sertésszűz
-
2 db sertés szűzpecsenye
-
2 szál rozmaring
-
5 dkg vaj
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
Forraltboros körte
- A bort egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, a narancsot, majd forráspontig melegítjük, és elzárjuk alatta a lángot (célszerű előző nap elkészíteni, így még intenzívebb aromájú lesz).
- A forralt bort egy lábasba öntjük (akkorába, amelyben elférnek majd a körték), belehelyezzük a hámozott körtét, és alacsony lángon puhára főzzük. Közben-közben forgassuk át a körtéket, hogy mindenhol érje a bor.
Rozmaringos sertésszűz
- A szüzet lehártyázzuk, és kevés olajjal meglocsoljuk. Egy mozsárban összezúzzuk a rozmaringot a sóval, és alaposan bedörzsöljük a hús minden oldalát vele. Megszórjuk frissen őrölt borssal, és folpackkal letakarva, hűtőben pihentetjük legalább 1 órán át.
- A felhevített serpenyőbe beledobjuk a vajat, öntünk hozzá egy kevés olajat, és körbepirítjuk benne a szüzet. Ha a hús minden oldala szép színt kapott, lejjebb vesszük a lángot, hozzáöntünk 1 dl-t abból a borból, amiben főttek a körték, és fedő alatt kb. 15 perc alatt készre sütjük a húst (félidőben fordítsuk át).
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 46
- Össznézettség: 8416
- Feltöltés dátuma: 2016. december 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Judit69
194 recept
Íme egy gyorsan és könnyen elkészíthető mennyei főétel az ünnepekre. Köretként vajas burgonyapürét készítsünk mellé.