r
Nosalty Logó

Rozmaringos sárgarépakrém-leves kenyérropogóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rozmaringos sárgarépakrém-leves kenyérropogóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A kenyérropogóshoz

Összesen 200 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A kenyérropogóshoz

Összesen 798 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A kenyérropogóshoz

Összesen 36 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1305.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    934 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    9184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    918 micro
Összesen 200 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5222 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    3981 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1714.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3737 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    536 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    14854 micro
  • β-karotin
    36737 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3674 micro
Összesen 798 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    697 micro
  • β-karotin
    1725 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 36 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A kenyérropogóshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Az újhagymát karikára vágva az olívaolajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és a felkockázott burgonyát. Megsózzuk és borsozzuk. Pár percig pirítjuk, és hagyjuk, hogy aranyszínű levet eresszen.
  2. Felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk az ételízesítőt, valamint a frissen szedett rozmaringágról leszedett leveleket. (Én provence fűszerkeveréket is szoktam hozzá adni -1 kk-, hiszen ez ízvilágában nagyon passzol hozzá.) Hagyjuk, hogy a répa és a burgonya a fűszeres lében puhára főjön.
  3. Közben elkészítjük a kenyérropogóst. A kenyérszeleteket felkockázzuk, rácsorgatjuk az olívaolajat, kézzel átforgatjuk. Ezután meghintjük a sóval, és megszórjuk a legfontosabb hozzávalóval, az oregánóval (ettől finom illat lengi majd be a konyhát).
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  5. Ha a leves hozzávalói puhára főttek, botmixer segítségével simára turmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt. Ezután 2-3 percig forraljuk.
  6. Melegen tálaljuk, díszítésnek és az ízhatás kedvéért tökmagolajjal meglocsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1230
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazi könnyű, tavaszi vacsora vagy előétel. Ajánlott a levest "új" répából és frissen vágott rozmaringból elkészíteni. Ilyenekre szokás mondani: egyszerű, de nagyszerű (remélem, szerintetek is).

Hozzávalók

A leveshez

A kenyérropogóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...