Rozmaringos nyúlgerinc
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
919
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1839
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.9 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1459.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 771 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 237.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
919
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.8 g
Zsír
-
Összesen 63.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 344 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2919.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 249 mg
-
Kálcium 512 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 1541 mg
-
Nátrium 355 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 474.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 543 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
1839
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy serpenyőben kevés olíván kicsit megkapatjuk a megpucolt és félbevágott fokhagymagerezdeket, valamint a rozmaringágakat, amiket aztán kiveszünk és félreteszünk.
- Az illatos olajban minden oldaláról jól megpirítjuk a darabokba vágott nyúlgerincet. Megsózzuk, egy kevés borsot tekerünk rá. Ráöntjük a tejet, és mellédobjuk a fokhagymát és a rozmaringágakat.
- Lefedve, nagyon kis lángon lassan megpároljuk a húst. Kivesszük a megpuhult húsokat, lefejtjük a csontról. A szószt leszűrjük, hozzákeverünk egy kis tejfölt, megízesítjük egy teáskanálnyi mustárral. Végül visszaöntjük a serpenyőbe, belerakjuk a húst és az időközben megfőzött masnitésztát.
- Az egészet jól összekeverjük, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1821
- Feltöltés dátuma: 2018. január 18.
Ajánló
Egy pohár száraz fehérbor vagy a kedvenc rozém természetesen remekül illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
Különösebb története nincs, csak egyrészt szeretjük a nyúlhúst, másrészt vettem egy cserép friss rozmaringot.