Rozmaringos-fehérboros nyúlpecsenye
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
375g nyúlhús510 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
6 kcal
-
45g paradicsom8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
3 kcal
-
35 kcal
Összesen
601
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1500g nyúlhús2040 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
25 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
12 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
2400
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
70.1g nyúlhús95 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
4.7g zöldpaprika1 kcal
-
1 kcal
-
8.4g paradicsom2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
0.7g rozmaring1 kcal
-
4.7g fehérbor4 kcal
-
2.5g hegyes erős paprika1 kcal
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
Összesen
114
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.6 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1272.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 838 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 402.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 648 micro
-
β-crypt 117 micro
-
Likopin 1158 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
601
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 306.4 g
Zsír
-
Összesen 101.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 855 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5090.3 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 358 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 3350 mg
-
Nátrium 648 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1610.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 266 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 107 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 257 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 112 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 235 micro
-
β-karotin 2593 micro
-
β-crypt 468 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 553 micro
Összesen
2400
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 216 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 közepes db zöldpaprika
-
0.5 db piros kaliforniai paprika
-
1 nagy db paradicsom
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A húst lehártyázzuk, jól átmossuk, és besózzuk.
- A hagymát felaprítjuk, majd olajon vagy zsíron megdinszteljük. Belevágjuk a zöldpaprikát is, egy darabig még sütjük, majd beletesszük a húst. Megborsozzuk, ráöntjük a bort, és lefedve pároljuk.
- Ha a hús már félig megpuhult, beletesszük a feldarabolt paradicsomot, zúzott fokhagymát és a rozmaringot. A felcsíkozott kaliforniai paprikát csak a végén tegyük hozzá, hogy kicsit ropogós maradjon.
- Addig sütjük, míg megpuhul, de lesüthetjük zsírjára is, hogy piros színt kapjon. Finom sűrű szaftja lesz.
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 48136
- Feltöltés dátuma: 2011. június 15.
Ajánló
Félbevágott, sütőben sült krumpli, de akár petrezselymes burgonya vagy krumplipüré is illik hozzá. A nyúl csontos részeiből a következő leves készült: Nyúlraguleves vajas galuskával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon sokáig nem ettünk egyáltalán nyulat, de amikor először készítettem, még a gyerekeknek sem volt ellene kifogásuk. Azóta már sikerült olyan beszerzési forrást találnom, ahonnan nagyon szépen megtisztított és feldarabolt nyulat tudok venni. Egyáltalán nem kell idegenkedni tőle, teljesen semleges ízű, a csirkehúshoz hasonlít leginkább.