Rozmaringos, citromos, csirkés tészta
- 14% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 14% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
80g citromlé18 kcal
-
500g tészta1855 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
- 14% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
42.7g csirkemellfilé51 kcal
-
14.5g vöröshagyma5 kcal
-
15.7g újhagyma3 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3.4g citromlé1 kcal
-
21.4g tészta79 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
- 14% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.6 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1080.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 652 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 267.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 525 micro
- 14% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 298.1 g
Zsír
-
Összesen 82.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 773 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5402.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 547 mg
-
Kálcium 395 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 625 mg
-
Foszfor 3258 mg
-
Nátrium 531 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 424 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1339.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 337 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 462 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 133 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1492 micro
-
Kolin: 936 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1356 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2625 micro
- 14% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Hozzávalók
-
1 kg csirkemellfilé
-
2 nagy db vöröshagyma
-
4 közepes db újhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- Az 1 kg csirkemellfiléből vágjunk tenyér nagyságú, ujjnyi vastag darabokat. Melegítsünk egy kevés olajat egy serpenyőben. A forró olajba helyezzük be a húsokat, sózzuk, borsozzuk őket ízlés szerint, majd addig süssük, míg mindkét oldalukon szép pirultak nem lesznek.
- Amíg a húsok sülnek, facsarjuk a citromok levét egy pohárba, és vegyünk elő egy nagyobb edényt a húsoknak.
- Az elkészült húsokat daraboljuk ~1 centiméteres kockákra, majd tegyük őket az edénybe. A húskockákat locsoljuk le a citromlével, majd keverjük el, hogy minden húst bevonjon. Tanácsos a citromlevet részletekben ráönteni, a húsokat közben kóstolgatni. Ha ízlésünknek megfelelő, rakjuk félre a húst.
- A vöröshagymákat kockázzuk fel közepes nagyságúra, az újhagymát pedig karikázzuk fel. Egy nagyobb falú serpenyőben, kevés olajon először a vöröshagymát dinszteljük, majd hozzáadjuk az újhagymát, és 1-2 percig azt is fonnyasztjuk. Közben elkezdhetjük főzni a tésztát.
- A hagymához hozzáöntjük az edényből a húst, keverünk rajta, majd fűszerezzük rozmaringgal, oregánóval és kakukkfűvel. Hozzáadjuk a vajat, kevergetjük, amíg elolvad a vaj, majd levesszük a tűzről.
- Ha elkészült a tészta, leszűrjük, és hozzákeverjük a húshoz. Személy szerint én nem mind a fél kilót szoktam belekeverni, de aki inkább tésztás ételre vágyik, annak mehet bele a fél kiló, mert annyit biztosan felvesz. Utolsó kóstolás és esetleges fűszerezés után tálalásra kész.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 1003
- Feltöltés dátuma: 2020. június 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Egy egyszerű tavaszi/nyári, tésztás ételt akartam készíteni olaszos fűszerekkel, ezért kitaláltam ezt, majd többszöri elkészítés alatt fejlesztgettem. Vaj csak minimális kell, hogy "csússzon" a tészta, ne legyen száraz. A citrom kellemes savasságot ad neki, és 3-4 közepes vöröshagymát is simán elbír. Italnak egy rosé vagy fehérbor a megfelelő a fehér hús miatt, de ez nem előkelőnek tervezett étel, így szerintem almalé vagy limonádé is tökéletes választás mellé. Elkészítése nem kimondottan nehéz, viszont igen laktató és nagyobb mennyiségben is elkészíthető, hiszen nem egy precíz, kimért étel. Tejre érzékenyeknek vaj helyett alternatívát még nem kísérleteztem ki, de tekintve, hogy ez az egyetlen ilyen hozzávaló, szerintem az is viszonylag egyszerűen megoldható. Esetleg akinek van már tapasztalata, vagy bejáratott vajpótlója az kommentekben jelezheti, szívesen veszem a tippeket :) Kellemes főzést és jó étvágyat kívánok!