r
Nosalty Logó

Rozmaringos, citromos, csirkés tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kvarga127
Rozmaringos, citromos, csirkés tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 740 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3694 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 740 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    298.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5402.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    547 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    625 mg
  • Foszfor
    3258 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1339.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    462 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    133 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1492 micro
  • Kolin:
    936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1356 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2625 micro
Összesen 3694 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az 1 kg csirkemellfiléből vágjunk tenyér nagyságú, ujjnyi vastag darabokat. Melegítsünk egy kevés olajat egy serpenyőben. A forró olajba helyezzük be a húsokat, sózzuk, borsozzuk őket ízlés szerint, majd addig süssük, míg mindkét oldalukon szép pirultak nem lesznek.
  2. Amíg a húsok sülnek, facsarjuk a citromok levét egy pohárba, és vegyünk elő egy nagyobb edényt a húsoknak.
  3. Az elkészült húsokat daraboljuk ~1 centiméteres kockákra, majd tegyük őket az edénybe. A húskockákat locsoljuk le a citromlével, majd keverjük el, hogy minden húst bevonjon. Tanácsos a citromlevet részletekben ráönteni, a húsokat közben kóstolgatni. Ha ízlésünknek megfelelő, rakjuk félre a húst.
  4. A vöröshagymákat kockázzuk fel közepes nagyságúra, az újhagymát pedig karikázzuk fel. Egy nagyobb falú serpenyőben, kevés olajon először a vöröshagymát dinszteljük, majd hozzáadjuk az újhagymát, és 1-2 percig azt is fonnyasztjuk. Közben elkezdhetjük főzni a tésztát.
  5. A hagymához hozzáöntjük az edényből a húst, keverünk rajta, majd fűszerezzük rozmaringgal, oregánóval és kakukkfűvel. Hozzáadjuk a vajat, kevergetjük, amíg elolvad a vaj, majd levesszük a tűzről.
  6. Ha elkészült a tészta, leszűrjük, és hozzákeverjük a húshoz. Személy szerint én nem mind a fél kilót szoktam belekeverni, de aki inkább tésztás ételre vágyik, annak mehet bele a fél kiló, mert annyit biztosan felvesz. Utolsó kóstolás és esetleges fűszerezés után tálalásra kész.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1003
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kvarga127 1 recept

Egy egyszerű tavaszi/nyári, tésztás ételt akartam készíteni olaszos fűszerekkel, ezért kitaláltam ezt, majd többszöri elkészítés alatt fejlesztgettem. Vaj csak minimális kell, hogy "csússzon" a tészta, ne legyen száraz. A citrom kellemes savasságot ad neki, és 3-4 közepes vöröshagymát is simán elbír. Italnak egy rosé vagy fehérbor a megfelelő a fehér hús miatt, de ez nem előkelőnek tervezett étel, így szerintem almalé vagy limonádé is tökéletes választás mellé. Elkészítése nem kimondottan nehéz, viszont igen laktató és nagyobb mennyiségben is elkészíthető, hiszen nem egy precíz, kimért étel. Tejre érzékenyeknek vaj helyett alternatívát még nem kísérleteztem ki, de tekintve, hogy ez az egyetlen ilyen hozzávaló, szerintem az is viszonylag egyszerűen megoldható. Esetleg akinek van már tapasztalata, vagy bejáratott vajpótlója az kommentekben jelezheti, szívesen veszem a tippeket :) Kellemes főzést és jó étvágyat kívánok!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...