r
Nosalty Logó

Rozmaringos-burgonyás lepény kecskesajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Rozmaringos-burgonyás lepény kecskesajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 538 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    86.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5160.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1442 mg
  • Nátrium
    2474 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    824 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    802 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 2692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A liszthez adjuk, majd hozzáöntjük a vizet, végül az olajat, a sót, összekeverjük és ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Lefedjük és kb. 30 percig kelesztjük huzatmentes helyen.
  3. Közben meghámozzuk a burgonyát, és uborkagyaluval nagyon vékonyra legyaluljuk. Forró vízben kb. 5 percig főzzük (figyeljük, hogy ne essen szét!). Óvatosan leszűrjük és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet.
  4. Előmelegítjük a sütőt.
  5. A rozmaring leveleit apróra vágjuk.
  6. Sütőpapíron tepsiméretűre nyújtjuk a tésztát, papírral együtt átemeljük a tepsibe, és kézzel óvatosan kis peremet alakítunk ki a tésztának.
  7. Megkenjük kevés olajjal, megszórjuk a rozmaringgal, egyenletesen elrendezzük rajta a burgyonyaszeleteket és kb. 15 percre betesszük a sütőbe.
  8. Rámorzsoljuk a kecskesajtot és további 5 percre visszatesszük, amíg kissé megolvad a sajt.
  9. Langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3091
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a kecskesajtot. Ebben a Mautner Zsófi féle receptben tökéletes összhangra talál a rozmaring ízével, idilli párosítás! Alig vártam, hogy langyosra hűljön és megkóstolhassam. Szélei roppanósak, közepe finom lágy az olvadt kecskesajttól (én a sajt mennyiségét az eredeti recepthez képest duplájára emeltem!).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...