Rozmaringos-burgonyás lepény kecskesajttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
20g tej11 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
5 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
40g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
80g burgonya46 kcal
-
1g rozmaring2 kcal
-
40g kecskesajt146 kcal
-
1g olívaolaj7 kcal
Összesen
538
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
100g tej56 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
200g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
200g kecskesajt728 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
2692
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
7.4g tej4 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
29.4g finomliszt107 kcal
-
14.7g víz0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.2g olívaolaj10 kcal
-
29.4g burgonya17 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
-
14.7g kecskesajt54 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
Összesen
199
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1032.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 495 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 119.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
538
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96 g
Zsír
-
Összesen 86.8 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5160.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 840 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 1442 mg
-
Nátrium 2474 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 370.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 598.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 824 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 802 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
2692
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 379.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
-
0.5 teáskanál cukor
-
2.5 dkg friss élesztő
-
2 dl víz
-
1 kk só
-
2 ek olívaolaj
-
1 szál rozmaring
-
20 dkg kecskesajt
Elkészítés
- A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
- A liszthez adjuk, majd hozzáöntjük a vizet, végül az olajat, a sót, összekeverjük és ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Lefedjük és kb. 30 percig kelesztjük huzatmentes helyen.
- Közben meghámozzuk a burgonyát, és uborkagyaluval nagyon vékonyra legyaluljuk. Forró vízben kb. 5 percig főzzük (figyeljük, hogy ne essen szét!). Óvatosan leszűrjük és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet.
- Előmelegítjük a sütőt.
- A rozmaring leveleit apróra vágjuk.
- Sütőpapíron tepsiméretűre nyújtjuk a tésztát, papírral együtt átemeljük a tepsibe, és kézzel óvatosan kis peremet alakítunk ki a tésztának.
- Megkenjük kevés olajjal, megszórjuk a rozmaringgal, egyenletesen elrendezzük rajta a burgyonyaszeleteket és kb. 15 percre betesszük a sütőbe.
- Rámorzsoljuk a kecskesajtot és további 5 percre visszatesszük, amíg kissé megolvad a sajt.
- Langyosan tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x40x3
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3091
- Feltöltés dátuma: 2012. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mignon
212 recept
Nagyon szeretem a kecskesajtot. Ebben a Mautner Zsófi féle receptben tökéletes összhangra talál a rozmaring ízével, idilli párosítás! Alig vártam, hogy langyosra hűljön és megkóstolhassam. Szélei roppanósak, közepe finom lágy az olvadt kecskesajttól (én a sajt mennyiségét az eredeti recepthez képest duplájára emeltem!).