r
Nosalty Logó

Rozmaringgal töltött grillezett tintahal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
József
Rozmaringgal töltött grillezett tintahal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tintahal

Öntet

Összesen 718 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tintahal

Öntet

Összesen 2872 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tintahal

Öntet

Összesen 202 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2190.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 718 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    228.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    2330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8760.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    2264 mg
  • Nátrium
    5118 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    480 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 2872 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Tintahal

Öntet

Elkészítés

Tintahal

  1. Megmossuk a tintahalakat, egyesével megtöltjük a rozmaringgal a belsejét. Egy tálba rakva megsózzuk, és az étolajjal meglocsoljuk. Hűtőben pihentetjük 3-4 órát vagy az esti grillezésig.
  2. Az apróra vágott fokhagymát és petrezselymet kicsi sóval és az olívaolajjal összekeverjük. Ez lesz az öntet.
  3. Amikor kész van a parázs, a rácsra helyezzük a tintahalakat, és kb. 5-6 percig (mérettől függően) sütjük. Fontos! Ha túlsütjük, rágós, kemény lesz. A csápjainál kilógó gerince, amikor sütés közben átlátszóvá sül, és könnyedén kihúzható, akkor sült meg a tintahalunk. Sütés után eltávolítjuk (kihúzzuk) a gerincét, és kivesszük a belsejéből a rozmaringokat. A csápjainál lévő kerek, kemény "követ" késsel távolítsuk el.
  4. A kész tintahalat karikára, darabokra vágjuk a csápjaival, ikráival, tintájával együtt. Egy tálban összekeverjük a borssal, sóval, oregánóval, és ráöntjük a korábban elkészített fokhagymás-petrezselymes olívás öntetet.
  5. Tetszés szerinti körettel tálaljuk (pl. sült krumpli, pirítós).
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2091
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 28.

Ajánló

Főételnek, de előételnek is kitűnően megfelel, természetesen egy kiváló fehérbor társaságában.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozmaringgal töltött grillezett tintahal
József 2 recept

Egy horvát halász mutatta meg ezt a receptet, azóta is hetente elkészítjük. Fontos, hogy a tintahalat ne belezzük, pucoljuk ki. Csak csapvízzel alaposan mossuk meg. A benne lévő ikráktól és tintától kap egy különleges édes ízt. Ne húzzuk le a bőrét, mert különleges ízt kölcsönöz az ételnek. A csápjai a grillezés közben ropogóssá sülnek.

Hozzávalók

Tintahal

Öntet

Címlapról ajánljuk