Rozmaringgal töltött grillezett tintahal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
József
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tintahal
-
250g tintahal230 kcal
-
9g rozmaring11 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g napraforgó olaj94 kcal
Öntet
-
43g olívaolaj376 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
718
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tintahal
-
1000g tintahal920 kcal
-
35g rozmaring46 kcal
-
12g só0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
170g napraforgó olaj376 kcal
Öntet
-
170g olívaolaj1503 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2872
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tintahal
-
70.3g tintahal65 kcal
-
2.5g rozmaring3 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g napraforgó olaj26 kcal
Öntet
-
12g olívaolaj106 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
202
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.6 g
Zsír
-
Összesen 57.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 583 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2190.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 566 mg
-
Nátrium 1280 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 208.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 287 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 318 micro
Összesen
718
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 158.4 g
Zsír
-
Összesen 228.6 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 2330 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8760.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 450 mg
-
Kálcium 502 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 379 mg
-
Foszfor 2264 mg
-
Nátrium 5118 mg
-
Réz 19 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 835.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 247 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 480 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 656 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1148 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1272 micro
Összesen
2872
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 615.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 360 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tintahal
- Megmossuk a tintahalakat, egyesével megtöltjük a rozmaringgal a belsejét. Egy tálba rakva megsózzuk, és az étolajjal meglocsoljuk. Hűtőben pihentetjük 3-4 órát vagy az esti grillezésig.
- Az apróra vágott fokhagymát és petrezselymet kicsi sóval és az olívaolajjal összekeverjük. Ez lesz az öntet.
- Amikor kész van a parázs, a rácsra helyezzük a tintahalakat, és kb. 5-6 percig (mérettől függően) sütjük. Fontos! Ha túlsütjük, rágós, kemény lesz. A csápjainál kilógó gerince, amikor sütés közben átlátszóvá sül, és könnyedén kihúzható, akkor sült meg a tintahalunk. Sütés után eltávolítjuk (kihúzzuk) a gerincét, és kivesszük a belsejéből a rozmaringokat. A csápjainál lévő kerek, kemény "követ" késsel távolítsuk el.
- A kész tintahalat karikára, darabokra vágjuk a csápjaival, ikráival, tintájával együtt. Egy tálban összekeverjük a borssal, sóval, oregánóval, és ráöntjük a korábban elkészített fokhagymás-petrezselymes olívás öntetet.
- Tetszés szerinti körettel tálaljuk (pl. sült krumpli, pirítós).
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2091
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 28.
Ajánló
Főételnek, de előételnek is kitűnően megfelel, természetesen egy kiváló fehérbor társaságában.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
József
2 recept
Egy horvát halász mutatta meg ezt a receptet, azóta is hetente elkészítjük. Fontos, hogy a tintahalat ne belezzük, pucoljuk ki. Csak csapvízzel alaposan mossuk meg. A benne lévő ikráktól és tintától kap egy különleges édes ízt. Ne húzzuk le a bőrét, mert különleges ízt kölcsönöz az ételnek. A csápjai a grillezés közben ropogóssá sülnek.