r
Nosalty Logó

Rozmaringgal töltött grillezett tintahal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
József
Rozmaringgal töltött grillezett tintahal
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tintahal

Öntet

718
Kalória
39.6g
Fehérje
10.9g
Szénhidrátok
57.2g
Zsír
208.9g
Víz
582.5g
Koleszterin
1.6g
Rost
85mg
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tintahal

Öntet

Összesen 718 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tintahal

Öntet

Összesen 2872 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tintahal

Öntet

Összesen 202 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2190.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    208.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 718 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    228.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    2330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8760.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    2264 mg
  • Nátrium
    5118 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    835.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    480 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 2872 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

Tintahal

  1. Megmossuk a tintahalakat, egyesével megtöltjük a rozmaringgal a belsejét. Egy tálba rakva megsózzuk, és az étolajjal meglocsoljuk. Hűtőben pihentetjük 3-4 órát vagy az esti grillezésig.
  2. Az apróra vágott fokhagymát és petrezselymet kicsi sóval és az olívaolajjal összekeverjük. Ez lesz az öntet.
  3. Amikor kész van a parázs, a rácsra helyezzük a tintahalakat, és kb. 5-6 percig (mérettől függően) sütjük. Fontos! Ha túlsütjük, rágós, kemény lesz. A csápjainál kilógó gerince, amikor sütés közben átlátszóvá sül, és könnyedén kihúzható, akkor sült meg a tintahalunk. Sütés után eltávolítjuk (kihúzzuk) a gerincét, és kivesszük a belsejéből a rozmaringokat. A csápjainál lévő kerek, kemény "követ" késsel távolítsuk el.
  4. A kész tintahalat karikára, darabokra vágjuk a csápjaival, ikráival, tintájával együtt. Egy tálban összekeverjük a borssal, sóval, oregánóval, és ráöntjük a korábban elkészített fokhagymás-petrezselymes olívás öntetet.
  5. Tetszés szerinti körettel tálaljuk (pl. sült krumpli, pirítós).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 5 perc

Egy horvát halász mutatta meg ezt a receptet, azóta is hetente elkészítjük. Fontos, hogy a tintahalat ne belezzük, pucoljuk ki. Csak csapvízzel alaposan mossuk meg. A benne lévő ikráktól és tintától kap egy különleges édes ízt. Ne húzzuk le a bőrét, mert különleges ízt kölcsönöz az ételnek. A csápjai a grillezés közben ropogóssá sülnek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!