r
Nosalty Logó

Rozmaringgal töltött grillezett tintahal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
József
Rozmaringgal töltött grillezett tintahal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tintahal

Öntet

Összesen 718 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tintahal

Öntet

Összesen 2872 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tintahal

Öntet

Összesen 202 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2190.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 718 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    228.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    2330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8760.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    2264 mg
  • Nátrium
    5118 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    480 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 2872 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Tintahal

Öntet

Elkészítés

Tintahal

  1. Megmossuk a tintahalakat, egyesével megtöltjük a rozmaringgal a belsejét. Egy tálba rakva megsózzuk, és az étolajjal meglocsoljuk. Hűtőben pihentetjük 3-4 órát vagy az esti grillezésig.
  2. Az apróra vágott fokhagymát és petrezselymet kicsi sóval és az olívaolajjal összekeverjük. Ez lesz az öntet.
  3. Amikor kész van a parázs, a rácsra helyezzük a tintahalakat, és kb. 5-6 percig (mérettől függően) sütjük. Fontos! Ha túlsütjük, rágós, kemény lesz. A csápjainál kilógó gerince, amikor sütés közben átlátszóvá sül, és könnyedén kihúzható, akkor sült meg a tintahalunk. Sütés után eltávolítjuk (kihúzzuk) a gerincét, és kivesszük a belsejéből a rozmaringokat. A csápjainál lévő kerek, kemény "követ" késsel távolítsuk el.
  4. A kész tintahalat karikára, darabokra vágjuk a csápjaival, ikráival, tintájával együtt. Egy tálban összekeverjük a borssal, sóval, oregánóval, és ráöntjük a korábban elkészített fokhagymás-petrezselymes olívás öntetet.
  5. Tetszés szerinti körettel tálaljuk (pl. sült krumpli, pirítós).
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2096
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 28.

Ajánló

Főételnek, de előételnek is kitűnően megfelel, természetesen egy kiváló fehérbor társaságában.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozmaringgal töltött grillezett tintahal
József 2 recept

Egy horvát halász mutatta meg ezt a receptet, azóta is hetente elkészítjük. Fontos, hogy a tintahalat ne belezzük, pucoljuk ki. Csak csapvízzel alaposan mossuk meg. A benne lévő ikráktól és tintától kap egy különleges édes ízt. Ne húzzuk le a bőrét, mert különleges ízt kölcsönöz az ételnek. A csápjai a grillezés közben ropogóssá sülnek.

Hozzávalók

Tintahal

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...