r
Nosalty Logó

Rozika szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kenvelo
Rozika szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 919 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 9199 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 919 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.1 g

Zsír

  • Összesen
    597.9 g
  • Telített zsírsav
    367 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2895 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7143.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    2218 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    656 mg
  • Foszfor
    2259 mg
  • Nátrium
    1630 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    777 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    505 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    1567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4129 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2591 micro
Összesen 9199 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat válasszuk ketté, és a fehérjét 2 ek. cukorral és a csöpp sóval verjük kemény habbá. A sárgáját a maradék cukorral szintén fehéredésig keverjük. A két masszát lazán keverjük össze.
  2. A lisztet, a sütőport, a kakaóport összekeverjük, és lazán keverjük a tojásos masszához. Nem kell teljesen összedolgozni, maradjon picit márványos.
  3. Egy nagyméretű gáztepsit béleljük ki sütőpapírral, és előmelegített sütőben, 180-200 fokon, kb. 15-20 perc alatt süssük meg. Végezzünk tűpróbát. Hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral keverjük ki. Adjuk hozzá a lisztet. A tejet pedig apránként hozzáadagolva keverjük csomómentesre. Sűrű krémet főzünk. (Nekem csomós lett, ezért még forrón alaposan átkevertem robotgéppel.) Kihűlés közben pedig keverjünk néha rá, nehogy megbőrösödjön.
  2. Ha langyosra hűlt, akkor keverjük bele a vajat és az aromát. Alaposan keverjük csomómentesre robotgéppel. (Én csak a felét tettem bele a vajnak, mert nem szeretem ha túl vajas ízű. Igaz így a krémem laza lett, ami látszik is a képen.)
  3. A krémet a kihűlt tésztára kenjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Máz

  1. Reszeljük le a csokit, vagy vágjuk nagyon apróra.
  2. Egy lábasban forraljunk vizet. A lábasra tegyünk egy fém keverőtálat. Ebbe öntsük a tejszínt, amit majdhogynem felforralunk.
  3. Tegyük bele a csokit, és olvadásáig lassú tűznél folyamatosan kevergessük. Ez tulajdonképpen a ganache krém.
  4. Vonjuk be a sütinket vele, és hagyjuk egy éjszakát hűtőben pihenni. Másnap forró vízbe mártott késsel szeletjük fel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 37134
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozika szelet
Kenvelo 17 recept

Lehetetlen abbahagyni, annyira finom... Nagyméretű gáztepsinyi adag készül ebből a mennyiségből.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...