Rösztibe töltött csirkemell ragu
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
Csirkemell raguhoz
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
18g fehér hagyma7 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
60g zöldpaprika10 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2 kcal
-
54 kcal
A rösztihez
-
200g burgonya116 kcal
-
32g finomliszt116 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
50g víz0 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
Összesen
787
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
Csirkemell raguhoz
-
1125g csirkemellfilé1350 kcal
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
300g zöldpaprika49 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
11 kcal
-
30g mangalica zsír271 kcal
A rösztihez
-
1000g burgonya578 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
0g só0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
250g víz0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
3931
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
Csirkemell raguhoz
-
30.2g csirkemellfilé36 kcal
-
2.4g fehér hagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
8.1g zöldpaprika1 kcal
-
13.4g paradicsom2 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.8g mangalica zsír7 kcal
A rösztihez
-
26.8g burgonya15 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.4g tojás6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
6.7g víz0 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
Összesen
104
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.3 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1996.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 700 mg
-
Nátrium 1015 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 517.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 306 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 116 micro
-
β-karotin 762 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 608 micro
Összesen
787
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 311.6 g
Zsír
-
Összesen 162.6 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9982.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 360 mg
-
Kálcium 374 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 639 mg
-
Foszfor 3498 mg
-
Nátrium 5073 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 296.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 2585.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 686 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 422 mg
-
D vitamin: 161 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 123 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 1528 mg
-
Retinol - A vitamin: 334 micro
-
α-karotin 580 micro
-
β-karotin 3812 micro
-
β-crypt 278 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 3042 micro
Összesen
3931
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 345 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
Csirkemell raguhoz
-
5 db csirkemellfilé
-
1 közepes db fehér hagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db zöldpaprika
-
5 közepes db paradicsom
-
1 ek só
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 ek fűszerpaprika
-
2 ek mangalica zsír
A rösztihez
-
10 közepes db burgonya
-
8 púpozott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
3 db tojás
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Csirkemell raguhoz
- A megmosott csirkemelleket felszeleteljük, és kicsit kiklopfoljuk. Majd csíkokra vágjuk.
- Az 1 fej hagymát és 1 gerezd fokhagymát felkockázzuk, és lepirítjuk aranybarnára a mangalica zsírban. A megmosott paradicsomot meghámozzuk és 4 felé vágjuk, a megmosott paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk.
- A hagymára tesszük a csíkozott csirkemellet és a sót, fehéredésig várunk, majd megfűszerezzük a pirospaprikával, borssal, fűszerköménnyel. Rátesszük a paprikát, paradicsomot. Összekeverjük, és villanykályhán először összeforraljuk, majd takarékra tesszük.
- Ha látjuk, hogy elforrt a vize, de maradt szaftja amit a zöldség és a hús kiengedett, valamint a hús omlós, levesszük a tűzhelyről.
A rösztihez
- A meghámozott, megmosott egész burgonyát lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, lisztet, fűszereket, reszelt fokhagymát és a vizet. Jól elkeverjük, és hagyjuk állni 10 percre.
- Teflon vagy kerámia palacsintasütőbe teszünk kevés olajat, és felhevítjük. Ha már sütésre kész, 1 merőkanállal belemerjük a masszát. Szép aranybarnára sütjük mind a két felét. 4-es fokozaton, hogy átsüljön a burgonya. Ugyan így lehet a többit is folytatni, míg ki nem sült az összes röszti.
- A kisült rösztit tányérra tesszük, és az egyik felére belemerjük a csirkemell ragut, majd a másik felét ráhajtjuk. Savanyú uborkával és olajos pikáns paprikával tálaljuk. JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!
- Elkészítettem: 80 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3517
- Feltöltés dátuma: 2014. május 12.
Ajánló
Én személy szerint a chardonnay bort iszom utána, mivel ez a kedvencem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
A piacon vásároltam gyönyörű, zamatos, piros paradicsomot és zöld paprikát. Ahogy hazaértem, neki is láttam az ebédet főzni. Szeretem a raguféle ételeket, és így a rösztivel, olajos pikáns paprikával és savanyú uborkával igazán laktató párosítás. Jó étvágyat kívánok hozzá!