r
Nosalty Logó

Rosolli-finn céklasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Auringonkukka
Rosolli-finn céklasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1120 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1285.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6532 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 279 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5142.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    3550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1643.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2689 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    794 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    941 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    26128 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3373 micro
Összesen 1120 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    370 micro
  • β-karotin
    977 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklát 1 cm-es kockákra vágjuk, majd sós, köménymagos, szegfűborsos, ecetes vízben puhára főzzük, ha megfőtt kihűtjük.
  2. A burgonyát a sárgarépával szintén megfőzzük, de inkább félkeményre, szintén kihűtjük.
  3. A csemegeuborkát, az almát és a vöröshagymát apró darabokra szeleteljük.
  4. Az összeaprított zöldségeket egy salátás tálban összekeverjük és sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, metélőhagymával, ecettel, tejszínnel és cukorral ízesítjük.
  5. Fogyasztás előtt a salátánkat érdemes egy fél napot a hűtőben érlelni, így még finomabb lesz az íze.
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14487
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Ajánló

Én azt ajánlom, mi magyarok ne csak karácsonykor fogyasszuk ezt a kiváló salátát, hanem az év bármely szakában. Frissen sült húsokhoz, és rántott szeletekhez is remekül passzol.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rosolli-finn céklasaláta
Auringonkukka 61 recept

Minden finn karácsonyi asztalán megtalálható a rosolli, aminek fogyasztása óriási tradíció. A karácsonyi sonkához tálalják fel sok más finomsággal együtt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...