r
Nosalty Logó

Rosolli, a finn céklasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Rosolli, a finn céklasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 856 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1495 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 105 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    790.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11961 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 856 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    316 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklák két végét levágjuk, majd alufóliába csomagoljuk őket, és 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt puhára sütjük. Hagyjuk picit kihűlni, majd hámozzuk meg, és vágjuk nagyjából egyforma, apró kockákra.
  2. A répákat és a burgonyákat meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk, nagyjából úgy, mintha francia salátát készítenénk. Egy kisebb lábasban vizet forralunk, beledobjuk a fűszereket (babér, bors, szegfűbors, só) és a kockázott zöldségeket. Puhára főzzük, majd leszűrve félretesszük.
  3. Közben felkockázunk egy almát, egy kis fej lila hagymát és pár darab csemegeuborkát. Egy nagy keverőtálba tesszük őket, majd hozzáadjuk a készre sült céklát és megfőtt a répa-burgonya keveréket.
  4. Rákanalazzuk a joghurtot, hozzáöntjük a tejszínt és az almaecetet, és minimális cukorral is megszórjuk. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, a bátrak kevés kardamomot is hozzáadhatnak, majd az egészet alaposan összeforgatjuk.
  5. Tálalás előtt legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 23253
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rosolli, a finn céklasaláta
Rosanics Petra 351 recept

Az egyik legnépszerűbb finn köret ez a tejszínes, gazdagon készített céklasaláta. Húsok, halak, egytálételek mellé egyaránt kiváló fogás, ami a karácsonyi menüsornak is elmaradhatatlan eleme. Céklarajongók számára kihagyhatatlan, de még azoknak is érdemes kipróbálni, akik amúgy nincsenek odáig ezért az erős színű gyökérzöldségért.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...