r
Nosalty Logó

Roscón de Reyes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nábelek Zsófi
Roscón de Reyes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 544 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.5 g

Zsír

  • Összesen
    121.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5997.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    3547 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    717.3 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 4355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet egy serpenyőben felforrósítjuk. Adjuk hozzá a morzsolt élesztőt, 4 evőkanál lisztet és 1 evőkanál cukrot. Alaposan összekeverjük, meleg helyen (mondjuk radiátor mellett) hagyjuk 20 percig pihenni, amíg szép habosra felfut.
  2. A maradék lisztet egy nagy tálba tesszük, a közepére mélyedést nyomunk, és hozzáadjuk az olvasztott vajat, a maradék cukrot, a sót, a tojásokat, a narancsvirágvizet és a lereszelt citrushéjat. Keverjük össze - robotgéppel a legegyszerűbb, de kézzel is gyorsan meglesz.
  3. Fokozatosan adagoljuk hozzá a felfutott élesztős keveréket és alaposan összegyúrjuk. Helyezzük az enyhén lisztezett munkaasztalra, és dagasszuk 5-8 percig, amíg a tészta gyönyörűen összeáll, az állaga egynemű, rugalmas és selymes lesz.
  4. Formázzunk belőle egy gombócot, tegyük egy tiszta tálba, majd meleg helye, letakarva hagyjuk a duplájára kelni (min. 45 perc).
  5. Ezután gyúrjuk ki a levegőt a tésztából, nem baj, ha összeesik, ez a cél! A tésztából ismét golyót formálunk, addig lapítjuk, amíg vastag korongot nem kapunk. A közepén kézzel “beszakítjuk”, óvatosan oldalra húzzuk a tésztát, amíg egyenletes lyukat kapunk és szép karika formát vesz fel a tészta.
  6. Tegyük sütőpapírra bélelt tepsire, takarjuk le konyharuhával, és meleg helyen kelesszük még 30 percig. Ezután rejtjük el benne a figurát és a babot.
  7. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Miközben melegszik, kenjük meg a tésztát a felvert tojással, majd díszítsük a kandírozott gyümölcsökkel, a mandulával, és megszórhatjuk egy kis cukorral is.
  8. Süssük 25-30 percig, amíg a tészta világosra sül. Langyosan, egy kis vajjal megkenve a legjobb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2630
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Roscón de Reyes
Nábelek Zsófi 4 recept

Az alábbi recept citrom- és narancshéjjal készül, és egy különleges hozzávaló, narancsvirágvíz is kerül bele. A narancsvirágvíz sok ázsiai delikáteszben és bioboltokban is kapható, enyhén parfümös, de mégis citrusos aromája van, érdemes beszerezni belőle: elképesztően jól feldobja a narancsos desszerteket, de vaníliával, kassziával, sőt, málnával és barackokkal is jó párost alkot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...