r
Nosalty Logó

Roscón de Reyes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nábelek Zsófi
Roscón de Reyes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 544 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.5 g

Zsír

  • Összesen
    121.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5997.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    3547 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    717.3 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 4355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet egy serpenyőben felforrósítjuk. Adjuk hozzá a morzsolt élesztőt, 4 evőkanál lisztet és 1 evőkanál cukrot. Alaposan összekeverjük, meleg helyen (mondjuk radiátor mellett) hagyjuk 20 percig pihenni, amíg szép habosra felfut.
  2. A maradék lisztet egy nagy tálba tesszük, a közepére mélyedést nyomunk, és hozzáadjuk az olvasztott vajat, a maradék cukrot, a sót, a tojásokat, a narancsvirágvizet és a lereszelt citrushéjat. Keverjük össze - robotgéppel a legegyszerűbb, de kézzel is gyorsan meglesz.
  3. Fokozatosan adagoljuk hozzá a felfutott élesztős keveréket és alaposan összegyúrjuk. Helyezzük az enyhén lisztezett munkaasztalra, és dagasszuk 5-8 percig, amíg a tészta gyönyörűen összeáll, az állaga egynemű, rugalmas és selymes lesz.
  4. Formázzunk belőle egy gombócot, tegyük egy tiszta tálba, majd meleg helye, letakarva hagyjuk a duplájára kelni (min. 45 perc).
  5. Ezután gyúrjuk ki a levegőt a tésztából, nem baj, ha összeesik, ez a cél! A tésztából ismét golyót formálunk, addig lapítjuk, amíg vastag korongot nem kapunk. A közepén kézzel “beszakítjuk”, óvatosan oldalra húzzuk a tésztát, amíg egyenletes lyukat kapunk és szép karika formát vesz fel a tészta.
  6. Tegyük sütőpapírra bélelt tepsire, takarjuk le konyharuhával, és meleg helyen kelesszük még 30 percig. Ezután rejtjük el benne a figurát és a babot.
  7. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Miközben melegszik, kenjük meg a tésztát a felvert tojással, majd díszítsük a kandírozott gyümölcsökkel, a mandulával, és megszórhatjuk egy kis cukorral is.
  8. Süssük 25-30 percig, amíg a tészta világosra sül. Langyosan, egy kis vajjal megkenve a legjobb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2625
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Roscón de Reyes
Nábelek Zsófi 4 recept

Az alábbi recept citrom- és narancshéjjal készül, és egy különleges hozzávaló, narancsvirágvíz is kerül bele. A narancsvirágvíz sok ázsiai delikáteszben és bioboltokban is kapható, enyhén parfümös, de mégis citrusos aromája van, érdemes beszerezni belőle: elképesztően jól feldobja a narancsos desszerteket, de vaníliával, kassziával, sőt, málnával és barackokkal is jó párost alkot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek