r
Nosalty Logó

Roppanósra párolt kétféle paprika gnocchival

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marti48
Roppanósra párolt kétféle paprika gnocchival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3055.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    2094 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    2572 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    4617 micro
  • Lut-zea
    1156 micro
Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6111.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1055 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    4188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    244 micro
  • β-karotin
    5144 micro
  • β-crypt
    931 micro
  • Likopin
    9234 micro
  • Lut-zea
    2312 micro
Összesen 1420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    688 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldséget jól megmossuk, és felszeleteljük. A pórét karikákra, a fokhagymát apró kockákra vágjuk. A paprikát előbb hosszában daraboka, majd ezeket keresztben vékony csíkokra, a paradicsomot ízlés szerint szeleteljük.
  2. Teflon serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és a paradicsom kivételével a többi zöldséget ebben állandó kevergetés közben roppanósra pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, pici vizet és a paradicsompürét. Megszórjuk ételizésítővel és a fűszerekkel. Ízlés szerint sózzuk, jól megborsozzuk, 4-5 percig forraljuk.
  3. A gnocchit a csomagoláson látható utasítás szerint megfőzzük (pár perc), leszűrjük, röviden leöblítjük hideg vízzel, és hozzákeverjük a paprikához. Jól összeforraljuk, parmezánnal bőven megszórva, előmelegített tányérban tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 944
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 18.

Ajánló

Spanyol paprikából csináltam, ha kapható, ajánlom, mert zamatosabb mint a kaliforniai. Zöld, piros és fehér, hegyes formájúak, egy csomagban. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Roppanósra párolt kétféle paprika gnocchival
Marti48 317 recept

Ellenállhatatlanul friss és ropogós paprikák adták az ötletet. Gyorsan elkészült. "Melegen ajánlom": - jó sok frissen reszelt parmezánnal meghintve - nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...