r
Nosalty Logó

Roppanós saláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Roppanós saláta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

288
Kalória
8.8g
Fehérje
18.8g
Szénhidrátok
20.4g
Zsír
140.9g
Víz
36.1g
Koleszterin
2.8g
Rost
6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    140.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    811 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2180 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    563.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    3243 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5973 micro
Összesen 1151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. A jégsalátát csíkokra vágjuk.
  2. A zellert meghámozzuk, vékony szeletekre, s azt keskeny csíkokra vágjuk, egy kanál vajon kevés sóval és borssal 1-2 perc alatt megpároljuk annyira, hogy hajoljon, de ne legyen puha és már színesedjen. A salátára tesszük.
  3. A bébispenótot csak rátépkedjük, de hagyhatjuk egyben is.
  4. Egy réteslapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetünk, megkenjük olvasztott vajjal, majd a másikat is ráterítjük. Azt is megkenjük vajjal, és a tetejére reszeljük a sajtot. Vagy a tepsiben feldaraboljuk falatnyi darabokra, vagy sülés után darabokra törjük. Melléjük fektetjük a bacon csíkokat, és 200 fokos sütőben hőlégkeverésen 5 perc alatt ropogósra sütjük.
  5. Az almát vékony szeletekre vágjuk, majd csíkokra, mint a zellert, ezt is a salátához adjuk.
  6. A saláta összetevőit összekeverjük, rátördeljük a sült bacont és a réteslap darabokat, rádobálunk egy marék diót, és meglocsoljuk málnás balzsamecettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40

Vacsorára készítettem. Tudom, hogy nem diétás, de nagyon finom. Benne pedig megtalálni a roppanós bacont és sajtos rétest külön élmény.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!