r
Nosalty Logó

Roppanós saláta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Roppanós saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    811 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2180 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    3243 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5973 micro
Összesen 1151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A jégsalátát csíkokra vágjuk.
  2. A zellert meghámozzuk, vékony szeletekre, s azt keskeny csíkokra vágjuk, egy kanál vajon kevés sóval és borssal 1-2 perc alatt megpároljuk annyira, hogy hajoljon, de ne legyen puha és már színesedjen. A salátára tesszük.
  3. A bébispenótot csak rátépkedjük, de hagyhatjuk egyben is.
  4. Egy réteslapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetünk, megkenjük olvasztott vajjal, majd a másikat is ráterítjük. Azt is megkenjük vajjal, és a tetejére reszeljük a sajtot. Vagy a tepsiben feldaraboljuk falatnyi darabokra, vagy sülés után darabokra törjük. Melléjük fektetjük a bacon csíkokat, és 200 fokos sütőben hőlégkeverésen 5 perc alatt ropogósra sütjük.
  5. Az almát vékony szeletekre vágjuk, majd csíkokra, mint a zellert, ezt is a salátához adjuk.
  6. A saláta összetevőit összekeverjük, rátördeljük a sült bacont és a réteslap darabokat, rádobálunk egy marék diót, és meglocsoljuk málnás balzsamecettel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2917
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Roppanós saláta
Évi néni 1830 recept

Vacsorára készítettem. Tudom, hogy nem diétás, de nagyon finom. Benne pedig megtalálni a roppanós bacont és sajtos rétest külön élmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...