Ünnepi ropogós libacomb káposztás csuszával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Pikács Árpád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
libacomb
-
400g libacomb772 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
50g só0 kcal
-
65g narancs22 kcal
-
25g libazsír11 kcal
káposztás tészta
-
75g csuszatészta278 kcal
-
125g káposzta25 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
35 kcal
Összesen
1318
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
libacomb
-
1600g libacomb3087 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
200g só0 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
100g libazsír45 kcal
káposztás tészta
-
300g csuszatészta1113 kcal
-
500g káposzta100 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
5275
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
libacomb
-
50.7g libacomb98 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
6.3g só0 kcal
-
8.2g narancs3 kcal
-
3.2g libazsír1 kcal
káposztás tészta
-
9.5g csuszatészta35 kcal
-
15.8g káposzta3 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.8g cukor18 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
166
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.5 g
Zsír
-
Összesen 76.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20516.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 662 mg
-
Nátrium 19554 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.5 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 244.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
1318
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 178.1 g
Zsír
-
Összesen 305.9 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 159 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 671 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82067.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 313 mg
-
Kálcium 453 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 379 mg
-
Foszfor 2646 mg
-
Nátrium 78215 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 450.1 g
-
Cukor 218 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 976.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 282 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 307 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 973 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 153 micro
-
β-karotin 306 micro
-
β-crypt 220 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 423 micro
Összesen
5275
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2599.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 2478 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
166
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
libacomb
-
4 db libacomb
-
1 db fahéjrúd
-
2 db csillagánizs
-
1 kk bors
-
1 ek fokhagymapor
-
3 ek cukor
-
200 g só
-
1 db narancs
-
100 g libazsír
káposztás tészta
-
300 g csuszatészta
-
500 g káposzta
-
só ízlés szerint
-
150 g cukor
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
libacomb
- A libacombokat megtisztítjuk az esetleg még a bőrben maradt tolltokoktól. Ha szép, formás libacombokat akarunk, akkor egy éles késsel vágjuk körbe a combok "bokarészén" a bőrt, ami sülés közben így szépen felugrik majd a csonton (ami így szép, tiszta lesz).
- A csilagánizst, a fahéjat és a borsot mozsárban összetörjük, ízlés szerint adunk hozzá fokhagymaport, majd összekeverjük a sóval és kevés cukorral.
- A libacombokat egy tálba vagy tálcára fektetjük és nagyon alaposan beszórjuk a fűszeres sóval, majd ráreszeljük a narancs héját és ráfacsarjuk a levét is. Így hagyjuk hűtőszekrényben pihenni legalább 90 percet.
- A pihentetett libacombokról lemossuk a sót, majd tepsire tesszük. A combokat érdemes egy, a tepsire helyezett rácsra vagy rácsos betétre fektetni (és nem közvetlenül a tepsire), így a kisülő szaft nem fogja eláztatni a sültünket.
- A liba hosszú sütést igényel, így érdemes először előpárolni 160 fokos sütőben 35-40 percet. Ebben a fázisban fedjük is le a combokat, mert úgy még jobban puhulnak - fedésként helyezzünk először egy sütőpapírt a húsra és csak ezután tegyük rá az alufóliát, így nem veszi át az étel a fém ízét.
- Az elősütés után vegyük le a zsírpapírt és az alufóliát a combokról és kenjük át őket a libazsírral.
- Kapcsoljuk magasabb hőfokra (és ha lehet grillfokozatra) a sütőt és süssük benne ropogósra és mosolygós aranybarnára a combokat - ehhez érdemes közben is meg-megkenni a libacombokat zsírral.
káposztás tészta
- A csuszatésztát (vagy kockatésztát) bő, erősen sós vízben fogkeményre főzzük, majd leszűrjük és összeforgatjuk kevés olajjal, hogy ne ragadjanak össze.
- A káposztát késsel/reszelővel/aprítóval felaprítjuk, majd lesózzuk és állni hagyjuk.
- A cukrot egy nagy serpenyőben karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát és alaposan lepirítjuk.
- Ízlés szerint borsozzuk, majd ha már jónak tűnik a káposzta, hozzáadjuk a főtt tésztát, és alaposan összeforgatjuk.
- A ropogós libacombokat a káposztás tésztával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 94
- Össznézettség: 3722
- Feltöltés dátuma: 2023. november 03.
Receptkategóriák
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi főételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pikács Árpád
15 recept
Pikács Árpi ezúttal Márton-nap alkalmából készített tökéletesre pirult libacombot, amihez karamellizált káposztás tészta dukál köretként. Ha követitek Árpi tippjeit, a ti libátok is hasonlóan ropogós és omlós lesz!