r
Nosalty Logó

Ropogós halfasírt

NS
Ropogós halfasírt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1115
Kalória
34.5g
Fehérje
46.9g
Szénhidrát
91.1g
Zsír
270.6g
Víz
150g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1115 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2229 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    270.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    297 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1222 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    2199 micro
Összesen 1115 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    182.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1857.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    541.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    337 micro
  • K vitamin:
    593 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    2444 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    4398 micro
Összesen 2229 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1851 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálcát béleljünk ki folpackkal.
  2. A bundájuktól megszabadított halat villával törjük össze, vagy késsel vágjuk apró darabokra.
  3. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a tojást, az apróra vágott hagymát és a fél citrom reszelt héját.
  4. Sóval, borssal ízesítsük.
  5. Jó alaposan dolgozzuk össze az egészet, majd formáljunk kis pogácsákat a masszából, és tegyük őket az előkészített tálcára. Ha nem akarna összeállni a massza, kevés kukoricadarát vagy zsemlemorzsát is keverjünk hozzá.
  6. Amikor ezzel megvagyunk, az egészet fedjük le fóliával, majd kb. 30 percre dugjuk a hűtőbe.
  7. Ezután hempergessük a fasírtokat kukoricadarába, esetleg (korpával kevert) zsemlemorzsába.
  8. Hevítsünk fel olajat, majd ebben süssük aranybarnára a pogácsákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

Karácsonykor kötelező tartozéka az ünnepi asztalnak a hal. Nálunk általában a legalapabb formában, panírozva, bő olajban sütve kerül az asztalra. Elég nehéz kiszámítani, hogy ki mennyit bír megenni belőle, keveset meg nem lehet sütni. Szinte mindig marad valamennyi a rántott halból, de másnap már közel sem olyan vonzó, mint frissen, a kidobás meg szóba sem jöhet. Ez a halfasírt remek ötlet a megmaradt rántott, vagy sült hal felhasználására.   

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...