r
Nosalty Logó

Ropogós hagyma pirított csirkemájjal, burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Ropogós hagyma pirított csirkemájjal, burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

csirkemáj

burgonyapüré

ropogós hagyma

Összesen 835 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

csirkemáj

burgonyapüré

ropogós hagyma

Összesen 2504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

csirkemáj

burgonyapüré

ropogós hagyma

Összesen 165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    722 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4196 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    47 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 835 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    186.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2572 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1354 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12632 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    59 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2165 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12587 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    141 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 2504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    832 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

csirkemáj

burgonyapüré

ropogós hagyma

Elkészítés

csirkemáj

  1. A vajon megpirítjuk a fűszerrel meghintett májat, mindkét oldalán.Szükséges fedő hozzá, nehogy pattogjon! A végén sózzuk!
  2. A burgonyát megfőzzük sós vízben, majd áttörjük. Sózzuk, vajat teszünk hozzá, és forralt tejet, amivel kevergetve összefőzzük. Jó krémesre!
  3. A lisztet elkeverjük a paprikával, a keményítővel. Beleöntjük a vékony szeletekre vágott hagymát, jól átforgatjuk benne. Olajban kisütjük, és lyukacsos kanállal kiszedjük egy papírtörlőre. Tálaláskor sózzuk!
  4. A sült hagymával tálaljuk a májat, hozzá burgonyapürét szolgálunk fel. Jó étvágyat!!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6778
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 05.

Ajánló

A májat is a végén sózzuk meg, azért hogy ne keményedjen meg. A sült hagymát is, hogy ne puhuljon idő előtt meg!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évek óta készítek csirkemájjal készült, különböző ételeket, fogásokat. Épp ez is egyik változata, amit a sült hagyma kiemel.... :-)))

Hozzávalók

csirkemáj

burgonyapüré

ropogós hagyma

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...