r
Nosalty Logó

Ropogós duplasajtos stangli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ammerländer
Ropogós duplasajtos stangli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4293 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 537 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.3 g

Zsír

  • Összesen
    263.7 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10203.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    2026 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1753 mg
  • Nátrium
    6000 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2331 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 4293 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 371 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport és a fűszereket egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vajat, a tejfölt és a tejet, majd belereszeljük a trappistát is.
  3. A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd 10-20 percre hűtőbe tesszük picit dermedni.
  4. A begyúrt tésztát kettészedjük, majd belisztezett nyújtódeszkán egyesével kinyújtjuk 3-4mm vékonyra. A tészta egyenetlen széleit levágjuk, majd derelye- vagy pizzavágóval először 2cm széles csíkokra vágjuk, majd a csíkokat keresztbe is feldaraboljuk (kb. 2x8cm-es téglalapjaink lesznek).
  5. A stanglikat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tészta fele egy tepsit tölt meg. A tetejüket lekenjük a felvert tojással, majd megszórjuk reszelt edami sajttal.
  6. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10-15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 2498
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós duplasajtos stangli
Ammerländer 19 recept

Imádjuk a sós ropogtatnivalókat, pláne ha jó sajtosak! Épp emiatt ennek a csodás stanglinak a tésztájába és a tetejére is tettünk sajtot, így a végeredmény egyszerre omlós, puha és ropogós. Próbáljátok ki az ünnepek alatt nasinak vagy vendégvárónak, egy biztos: mindenkinek ízleni fog!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...