r
Nosalty Logó

Ropogós csirkecomb fokhagymaszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KisGeri
Ropogós csirkecomb fokhagymaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Combok elkészítése

Fokhagymaszósz elkészítése

Összesen 2056 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Combok elkészítése

Fokhagymaszósz elkészítése

Összesen 4108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Combok elkészítése

Fokhagymaszósz elkészítése

Összesen 240 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    166.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2516.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    1524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 2056 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    333.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    668 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5032.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    3048 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 4108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Combok elkészítése

Fokhagymaszósz elkészítése

Elkészítés

Combok elkészítése

  1. Az alsó csirkecombokat megmossuk és megsózzuk, ezután pedig egy mély serpenyőbe vagy fémtálba (olyat válasszunk, amit sütőbe tudunk helyezni) helyezzük őket. A serpenyőt megtöltjük napraforgó olajjal addig, hogy ellepje a combokat, nem kell megijednünk a sok olaj láttán, mivel ezt felhasználhatjuk többször is. Az olajba szemes fekete borsot, fokhagyma-gerezdeket és kakukkfüvet dobunk, ezután mehet be a 100 C fokos sütőbe kb. 2 órára (ezt a részt kihagyhatjuk, ha nincs rá időnk, de szerintem megéri kivárni a 2 órát, mert nagyon ízletesek és puhák lesznek a combok).
  2. Miután a combok elkészültek, bepanírozzuk őket, használhatunk japán szemlemorzsát (panko), ettől még ropogósabbak lesznek. Ezután bő olajban kisütjük a bepanírozott combokat. Célszerű minél kisebb edényben sütni, mert így kevesebb olajat használunk fel, és el is lepi a combjainkat, így egyenletesen tudnak sülni.

Fokhagymaszósz elkészítése

  1. Miközben sütjük a combokat, a sütőt 200 C fokra melegítjük, majd elhelyezzük benne a fej fokhagymát egy kis alufóliába csomagolva, ezt 15-20 percig sütjük. Mikor elkészült, meghámozzuk, összetörjük, és a finomra aprított zöldhagymával együtt hozzákeverjük a majonézünkhöz. Alaposan elkeverjük, és kész is!
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1112
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KisGeri 2 recept

Ezt az ételt egyik szakács barátomtól tanultam. Szerintem nagyon egyszerű, ideális meccsnézéshez, és ha csak egy esti sörözést tartunk barátainkkal, ahhoz is tökéletes!

Hozzávalók

Combok elkészítése

Fokhagymaszósz elkészítése

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...