Ropogós csirkecomb fokhagymaszósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
KisGeri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 31% Zsír
Combok elkészítése
-
250g csirke alsócomb270 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g panko198 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
213g napraforgó olaj470 kcal
Fokhagymaszósz elkészítése
-
30g fokhagyma40 kcal
-
150g majonéz803 kcal
-
46g zöldhagyma9 kcal
Összesen
2056
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 31% Zsír
Combok elkészítése
-
500g csirke alsócomb539 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g panko395 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Fokhagymaszósz elkészítése
-
60g fokhagyma80 kcal
-
300g majonéz1605 kcal
-
92g zöldhagyma18 kcal
Összesen
4108
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 31% Zsír
Combok elkészítése
-
29.2g csirke alsócomb32 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
5.8g panko23 kcal
-
6.4g tojás8 kcal
-
0g só0 kcal
-
24.8g napraforgó olaj55 kcal
Fokhagymaszósz elkészítése
-
3.5g fokhagyma5 kcal
-
17.5g majonéz94 kcal
-
5.4g zöldhagyma1 kcal
Összesen
240
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.6 g
Zsír
-
Összesen 166.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 334 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2516.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 572 mg
-
Nátrium 1524 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 214.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 743 micro
Összesen
2056
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.2 g
Zsír
-
Összesen 333.1 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 668 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5032.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 470 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 1145 mg
-
Nátrium 3048 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 429.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 506 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 505 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1485 micro
Összesen
4108
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
Combok elkészítése
-
4 db csirke alsócomb
-
6 gerezd fokhagyma
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 szál kakukkfű
-
100 g finomliszt
-
10 dkg panko
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
5 dl napraforgó olaj
Fokhagymaszósz elkészítése
-
1 közepes fej fokhagyma
-
300 g majonéz
-
1 közepes db zöldhagyma
Elkészítés
Combok elkészítése
- Az alsó csirkecombokat megmossuk és megsózzuk, ezután pedig egy mély serpenyőbe vagy fémtálba (olyat válasszunk, amit sütőbe tudunk helyezni) helyezzük őket. A serpenyőt megtöltjük napraforgó olajjal addig, hogy ellepje a combokat, nem kell megijednünk a sok olaj láttán, mivel ezt felhasználhatjuk többször is. Az olajba szemes fekete borsot, fokhagyma-gerezdeket és kakukkfüvet dobunk, ezután mehet be a 100 C fokos sütőbe kb. 2 órára (ezt a részt kihagyhatjuk, ha nincs rá időnk, de szerintem megéri kivárni a 2 órát, mert nagyon ízletesek és puhák lesznek a combok).
- Miután a combok elkészültek, bepanírozzuk őket, használhatunk japán szemlemorzsát (panko), ettől még ropogósabbak lesznek. Ezután bő olajban kisütjük a bepanírozott combokat. Célszerű minél kisebb edényben sütni, mert így kevesebb olajat használunk fel, és el is lepi a combjainkat, így egyenletesen tudnak sülni.
Fokhagymaszósz elkészítése
- Miközben sütjük a combokat, a sütőt 200 C fokra melegítjük, majd elhelyezzük benne a fej fokhagymát egy kis alufóliába csomagolva, ezt 15-20 percig sütjük. Mikor elkészült, meghámozzuk, összetörjük, és a finomra aprított zöldhagymával együtt hozzákeverjük a majonézünkhöz. Alaposan elkeverjük, és kész is!
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1112
- Feltöltés dátuma: 2017. január 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
KisGeri
2 recept
Ezt az ételt egyik szakács barátomtól tanultam. Szerintem nagyon egyszerű, ideális meccsnézéshez, és ha csak egy esti sörözést tartunk barátainkkal, ahhoz is tökéletes!