r
Nosalty Logó

Ropogós csirkecomb fokhagymaszósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
KisGeri
Ropogós csirkecomb fokhagymaszósszal
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Combok elkészítése

Fokhagymaszósz elkészítése

2056
Kalória
52.6g
Fehérje
96.5g
Szénhidrátok
166.6g
Zsír
214.8g
Víz
334.1g
Koleszterin
5.5g
Rost
10.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Combok elkészítése

Fokhagymaszósz elkészítése

Összesen 2056 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Combok elkészítése

Fokhagymaszósz elkészítése

Összesen 4108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Combok elkészítése

Fokhagymaszósz elkészítése

Összesen 240 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    166.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2516.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    1524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    214.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 2056 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    333.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    668 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5032.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    3048 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    429.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 4108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

Combok elkészítése

  1. Az alsó csirkecombokat megmossuk és megsózzuk, ezután pedig egy mély serpenyőbe vagy fémtálba (olyat válasszunk, amit sütőbe tudunk helyezni) helyezzük őket. A serpenyőt megtöltjük napraforgó olajjal addig, hogy ellepje a combokat, nem kell megijednünk a sok olaj láttán, mivel ezt felhasználhatjuk többször is. Az olajba szemes fekete borsot, fokhagyma-gerezdeket és kakukkfüvet dobunk, ezután mehet be a 100 C fokos sütőbe kb. 2 órára (ezt a részt kihagyhatjuk, ha nincs rá időnk, de szerintem megéri kivárni a 2 órát, mert nagyon ízletesek és puhák lesznek a combok).
  2. Miután a combok elkészültek, bepanírozzuk őket, használhatunk japán szemlemorzsát (panko), ettől még ropogósabbak lesznek. Ezután bő olajban kisütjük a bepanírozott combokat. Célszerű minél kisebb edényben sütni, mert így kevesebb olajat használunk fel, és el is lepi a combjainkat, így egyenletesen tudnak sülni.

Fokhagymaszósz elkészítése

  1. Miközben sütjük a combokat, a sütőt 200 C fokra melegítjük, majd elhelyezzük benne a fej fokhagymát egy kis alufóliába csomagolva, ezt 15-20 percig sütjük. Mikor elkészült, meghámozzuk, összetörjük, és a finomra aprított zöldhagymával együtt hozzákeverjük a majonézünkhöz. Alaposan elkeverjük, és kész is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Sütés hőfoka: 100 °C

Ezt az ételt egyik szakács barátomtól tanultam. Szerintem nagyon egyszerű, ideális meccsnézéshez, és ha csak egy esti sörözést tartunk barátainkkal, ahhoz is tökéletes!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!