Ropogós csirke vajas sárgarépával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Damilli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
A csirkéhez
-
500g csirkecomb556 kcal
-
11g majonéz59 kcal
-
50g zsemle137 kcal
-
1 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A sárgarépához
-
60g sárgarépa22 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
880
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
A csirkéhez
-
2000g csirkecomb2226 kcal
-
44g majonéz235 kcal
-
200g zsemle546 kcal
-
4 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A sárgarépához
-
240g sárgarépa88 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
3519
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
A csirkéhez
-
78.6g csirkecomb87 kcal
-
1.7g majonéz9 kcal
-
7.9g zsemle21 kcal
-
0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A sárgarépához
-
9.4g sárgarépa3 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
137
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 47.7 g
Zsír
-
Összesen 62.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1348.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 479 mg
-
Nátrium 588 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 243 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 615 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4446 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 406 micro
Összesen
880
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 190.7 g
Zsír
-
Összesen 251.1 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1088 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5394.6 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 254 mg
-
Kálcium 541 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 297 mg
-
Foszfor 1915 mg
-
Nátrium 2351 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 971.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2460 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 500 mg
-
Retinol - A vitamin: 669 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 17786 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1623 micro
Összesen
3519
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 292 micro
-
β-karotin 699 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
4 ek majonéz
-
zöldfűszer ízlés szerint
-
3 ek vaj
-
só ízlés szerint
A sárgarépához
-
3 db sárgarépa
-
1 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
zöldfűszer ízlés szerint
Elkészítés
A csirkéhez
- A combfiléket besózzuk, megborsozzuk, és bekenjük a majonézzel.
- A zsemlekockákat egy tálba kiszórjuk, hozzáadjuk a sajtot, a zöldfűszereket, és összekeverjük.
- A combfiléket beleforgatjuk a zsemlekockákba,ha szükséges, kézzel nyomkodjuk rá a húsra.
- A combokat egy alufóliával bélelt tepsibe helyezzük, és megsütjük.
- Ha elkészül, tegyünk rá kis vajdarabkákat.
- A sárgarépát megpucoljuk, vékony karikákra szeleteljük. 1-2 percig forró vízben főzzük.
- Lecsepegtetjük, és egy evőkanálnyi megolvasztott vajon pár percig pároljuk.
- Sóval, egy kis cukorral, zöldfűszerrel ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9717
- Feltöltés dátuma: 2011. október 22.
Ajánló
Krumplipüré illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Damilli
39 recept
A ropogós zsemlemorzsa nagyon jól beszívja magába a finom csirkehús levét. Az íze a rántott húsra emlékeztet, ám sokkal egészségesebb, mert szinte zsiradék nélkül készül.