r
Nosalty Logó

Rongyos kifli Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Rongyos kifli Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelékhez, tetejére

Összesen 373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelékhez, tetejére

Összesen 2980 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelékhez, tetejére

Összesen 340 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1035.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    168.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8285.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    996 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    917 mg
  • Nátrium
    6095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1019 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 2980 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelékhez, tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a dagasztógép táljába tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a sót. A tojást, az olajat és a kefirt összekeverjük, majd a lisztre öntjük.
  2. A tejet langyosra melegítjük, feloldjuk benne az élesztőt, ezt is a liszthez öntjük, majd géppel hólyagosra dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  3. A tésztát átdagasztjuk, négy egyforma részre vágjuk. A tészta darabokat kissé átdagasztjuk, majd kb. 10 percig kelni hagyjuk.

Töltelékhez, tetejére

  1. A vajat puhára melegítjük, elkeverjük a sóval.
  2. A tésztadarabokat nagyon vékony (1-2 mm) körré nyújtjuk, kettőt megkenünk a vaj felével, megszórjuk a sajt felével. A másik két tésztakört a két megkent tésztakörre helyezzük, enyhén rányomkodjuk, ezeket is megkenjük a maradék vajjal, és megszórjuk a maradék sajttal, majd 16 körcikkre vágjuk, a cikkeket kívülről indulva feltekerjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, meleg helyen letakarva kb. 45 percig kelesztjük, majd megkenjük tejjel.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 39767
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kifliket, miután a tejjel megkentük, megszórhatjuk köménnyel vagy szezámmaggal is.

Hozzávalók

Tészta

Töltelékhez, tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...