Rombuszhal, bazsalikom, paradicsom
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Az ételművész (Adam Jones)
adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
Rombuszhal
Bazsalikompüré
-
50g bazsalikom12 kcal
-
2g só0 kcal
-
25g olívaolaj221 kcal
Bazsalikomos joghurt
-
25g görög joghurt26 kcal
-
13g méz38 kcal
-
10g bazsalikom2 kcal
-
0g só0 kcal
Paradicsom
-
200g paradicsom36 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Félig szárított paradicsom
-
200g paradicsom36 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
Tálalás
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
1172
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
Rombuszhal
-
320g hal184 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
3g só0 kcal
-
25g vaj179 kcal
Bazsalikompüré
-
100g bazsalikom23 kcal
-
3g só0 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
Bazsalikomos joghurt
-
50g görög joghurt52 kcal
-
25g méz76 kcal
-
20g bazsalikom5 kcal
-
0g só0 kcal
Paradicsom
-
400g paradicsom72 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Félig szárított paradicsom
-
400g paradicsom72 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g olívaolaj884 kcal
Tálalás
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
2342
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
Rombuszhal
Bazsalikompüré
-
6.5g bazsalikom1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
3.2g olívaolaj29 kcal
Bazsalikomos joghurt
-
3.2g görög joghurt3 kcal
-
1.6g méz5 kcal
-
1.3g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
Paradicsom
-
26g paradicsom5 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Félig szárított paradicsom
-
26g paradicsom5 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.5g olívaolaj57 kcal
Tálalás
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
152
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 110 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2434.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 296 mg
-
Nátrium 1820 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 512.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 412 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 336 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 3701 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 3882 micro
Összesen
1172
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.7 g
Zsír
-
Összesen 219.9 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 142 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4869.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 323 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 593 mg
-
Nátrium 3640 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1024.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 824 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 671 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 808 micro
-
β-karotin 7402 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 20584 micro
-
Lut-zea 7764 micro
Összesen
2342
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 481 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1337 micro
-
Lut-zea 504 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
Rombuszhal
-
2 ek napraforgó olaj
-
0.5 teáskanál só
Bazsalikompüré
Bazsalikomos joghurt
-
50 g görög joghurt
-
1 ek méz
-
1 csipet só
Paradicsom
Félig szárított paradicsom
Tálalás
-
citromfű ízlés szerint
Elkészítés
Rombuszhal
- A félig szárított paradicsomokhoz melegítsük elő a sütőt 100 fokra. Tegyük a paradicsomokat egy tepsibe, héjukkal lefelé, és spricceljük meg olívaolajjal. Szórjuk meg a sóval, a borssal és a kakukkfűvel, és süssük 2-3 órát a sütőben. Majd öntsük rá az olívaolajat és tegyük félre.
- A bazsalikompüréhez blansírozzuk sós lobogó vízben a bazsalikomleveleket, majd tegyük jeges vízbe. Turmixoljuk le az olajjal, majd passzírozzuk át egy finom szitán, tegyük nyomózsákba és tegyük félre.
- A joghurthoz keverjünk el minden hozzávalót, tegyük nyomózsákba és tegyük a hűtőbe.
- A rombuszhalhoz hevítsünk egy tapadásmentes serpenyőt olajjal. Fűszerezzük be a hal mindkét oldalát, majd a forró serpenyőben pirítsuk meg mindkét oldalát. Majd adjuk hozzá a vajat, ezzel pirítsuk tovább aranybarnára. Majd vegyük ki és pihentessük 2 percet, amíg előkészítjük a tálalást.
- Helyezzünk egy kanál joghurtot mindkét tányérra, és enyhén kenjük el. Majd rendezzük el a friss és a félig szárított paradicsomokat a tányéron. A tetejére tegyük a halat, majd pöttyözzük körbe a bazsalikompürével, és díszítsük citromfűvel.
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1282
- Feltöltés dátuma: 2015. október 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Az ételművész (Adam Jones)
5 recept
Nézd meg Az ételművész című filmet! Az ételeket Marcus Wareing, nemzetközileg elismert, többszörösen díjnyertes, Michelin-csillagos brit séf alkotta meg Az ételművész című filmhez. www.marcuswareingrestaurants.com