r
Nosalty Logó

Rombuszhal, bazsalikom, paradicsom

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Az ételművész (Adam Jones)
Rombuszhal, bazsalikom, paradicsom
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Rombuszhal

Bazsalikompüré

Bazsalikomos joghurt

Paradicsom

Félig szárított paradicsom

Tálalás

1172
Kalória
25.8g
Fehérje
28.7g
Szénhidrátok
110g
Zsír
512.4g
Víz
74.9g
Koleszterin
5.8g
Rost
21g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Rombuszhal

Bazsalikompüré

Bazsalikomos joghurt

Paradicsom

Félig szárított paradicsom

Tálalás

Összesen 1172 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Rombuszhal

Bazsalikompüré

Bazsalikomos joghurt

Paradicsom

Félig szárított paradicsom

Tálalás

Összesen 2342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Rombuszhal

Bazsalikompüré

Bazsalikomos joghurt

Paradicsom

Félig szárított paradicsom

Tálalás

Összesen 152 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2434.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    1820 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    512.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    336 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    3701 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3882 micro
Összesen 1172 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    219.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4869.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    3640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1024.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    824 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    671 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    808 micro
  • β-karotin
    7402 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    7764 micro
Összesen 2342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1337 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

Rombuszhal

  1. A félig szárított paradicsomokhoz melegítsük elő a sütőt 100 fokra. Tegyük a paradicsomokat egy tepsibe, héjukkal lefelé, és spricceljük meg olívaolajjal. Szórjuk meg a sóval, a borssal és a kakukkfűvel, és süssük 2-3 órát a sütőben. Majd öntsük rá az olívaolajat és tegyük félre.
  2. A bazsalikompüréhez blansírozzuk sós lobogó vízben a bazsalikomleveleket, majd tegyük jeges vízbe. Turmixoljuk le az olajjal, majd passzírozzuk át egy finom szitán, tegyük nyomózsákba és tegyük félre.
  3. A joghurthoz keverjünk el minden hozzávalót, tegyük nyomózsákba és tegyük a hűtőbe.
  4. A rombuszhalhoz hevítsünk egy tapadásmentes serpenyőt olajjal. Fűszerezzük be a hal mindkét oldalát, majd a forró serpenyőben pirítsuk meg mindkét oldalát. Majd adjuk hozzá a vajat, ezzel pirítsuk tovább aranybarnára. Majd vegyük ki és pihentessük 2 percet, amíg előkészítjük a tálalást.
  5. Helyezzünk egy kanál joghurtot mindkét tányérra, és enyhén kenjük el. Majd rendezzük el a friss és a félig szárított paradicsomokat a tányéron. A tetejére tegyük a halat, majd pöttyözzük körbe a bazsalikompürével, és díszítsük citromfűvel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc

Nézd meg Az ételművész című filmet! Az ételeket Marcus Wareing, nemzetközileg elismert, többszörösen díjnyertes, Michelin-csillagos brit séf alkotta meg Az ételművész című filmhez. www.marcuswareingrestaurants.com

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!