Római zöldséges csirke hosszú lére eresztve
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
3g fokhagyma4 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
80g zeller29 kcal
-
25g zöldbab7 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
126g gomba27 kcal
-
48g gomba10 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25g lecsópaprika5 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
250g csirkecomb278 kcal
Összesen
654
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
6g fokhagyma8 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
252g gomba54 kcal
-
96g gomba20 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g lecsópaprika10 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
Összesen
1307
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5g fehérbor4 kcal
-
8g sárgarépa3 kcal
-
9g fehérrépa6 kcal
-
8g zeller3 kcal
-
2.5g zöldbab1 kcal
-
2.5g zöldborsó2 kcal
-
12.6g gomba3 kcal
-
4.8g gomba1 kcal
-
9.2g újhagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.5g lecsópaprika0 kcal
-
9g paradicsom2 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
24.9g csirkecomb28 kcal
Összesen
66
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.4 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1268.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 609 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 675.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 727 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 237 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 2592 micro
-
β-karotin 6983 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 2000 micro
Összesen
654
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.8 g
Zsír
-
Összesen 69 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2536.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 1217 mg
-
Nátrium 584 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.7 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1351.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1453 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 173 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 474 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 5184 micro
-
β-karotin 13967 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 4633 micro
-
Lut-zea 4000 micro
Összesen
1307
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 258 micro
-
β-karotin 696 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 231 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
-
2 gerezd fokhagyma
-
4 szál petrezselyem
-
2 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
6 nagy db gomba
-
2 db újhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
lestyán ízlés szerint
-
1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
-
bors ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
-
1 tk mustár
-
2 db csirkecomb
Elkészítés
- A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük, letakarva állni hagyjuk.
- A zöldségeket mossuk, és mindegyiket a jellegüknek megfelelő módon megtisztítjuk. A répákat, a zellert hasábokra, a paprikát, paradicsomot és a cukkinit vastagabb karikákra, a gombafejeket négybe vágjuk. Az újhagymákon egy kis zöld szárat is hagyunk, hosszában kettévágjuk. A fokhagymákat apróra kockázzuk.
- A csirkecombokat kb 3 ek olívaolajban elősütjük.
- Az előzőleg beáztatott római aljára beleszórjuk a zöldségek egyharmadát, erre "ágyazzuk" a csirkecombokat. A többi zöldséggel körberakjuk őket.
- Az ételízesítőt forró vízben feloldjuk, és annyit öntünk a rakottasra, amennyi éppen csak ellepi. Hozzátesszük a provence-i fűszert, beletépkedjük a lestyánt, és pár szál petrezselymet teszünk a tetejére, majd meglocsoljuk az egészet a fehérborral.
- Lefedjük, és a hideg sütőbe toljuk. Szép lassan pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Félidőben ellenőrizzük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2934
- Feltöltés dátuma: 2013. július 03.
Ajánló
Jól hűtött, száraz, könnyű fehérbor és baguette illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Egy alkalommal túl sok vizet öntöttem a rómaiba, és mert ebben a víz nem párolog el, remek, esszenciás "leves" lett az eredmény. Megszerettük ezt a variációt, de természetesen lehet kevés víz (avagy csak bor) hozzáadásával készíteni. Francia receptkönyvek, francia barátok leírása és szerény fantáziám alapján készült "zöldségtobzódás". Egy kicsit coq au vin, egy kicsit pot au feu, egy kicsit "én"... Szeretem ezt a (nem mázas) római edényt, mert minden ételnek egy pici "kemencearomát" kölcsönöz.