r
Nosalty Logó

Rolika szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anett812
Rolika szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskótához

krémhez

összeállításhoz

tetejére

Összesen 828 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskótához

krémhez

összeállításhoz

tetejére

Összesen 9935 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskótához

krémhez

összeállításhoz

tetejére

Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 828 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    503.9 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    1270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8874.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    2488 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2826 mg
  • Nátrium
    2932 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1138.5 g
  • Cukor
    751 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2592 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    1171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1549 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1726 micro
Összesen 9935 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

piskótához

krémhez

összeállításhoz

tetejére

Elkészítés

piskótához

  1. Piskótát sütünk a 7 tojásból, porcukorból, vaníliás cukorból, zsemlemorzsából, lisztből, sütőporból és a dióból. Egy formát vajjal kikenünk, és liszttel megszórjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a cukrokat.
  3. A tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
  4. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a zsemlemorzsát és a diót, adagonként egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
  5. A masszát rögtön az előkészített formába simítjuk.
  6. Előmelegített sütőben 180-200 fokon tűpróbáig sütjük.

krémhez

  1. Elkészítjük a krémet. A pudingot a tejjel felfőzzük, kihűtjük. A Rámát porcukorral habosra keverjük. A kihűlt pudinghoz adjuk.
  2. A kihűlt piskótára a fél adag krémet rákenjük. Meggylekvárral megkenjük.
  3. A tejbe belekeverjük a rumot, és a babapiskótákat egyesével gyorsan beleforgatjuk, figyeljünk arra, hogy ne ázzon szét, majd ezt sorban rárakjuk a krémre.
  4. A maradék krémet rákenjük a babapiskótára. Felverjük a tejszínt a fixálóval, majd a krém tetejére kenjük. A lekvárt lehet a hab tetejére is tenni, én most a tésztára raktam.
  5. Hűtőben egy estét lehet pihentetni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 3385
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Anett812 8 recept

Egyik ismerősömtől kaptam a receptet, a családban nagyon bevált recept. 

Hozzávalók

piskótához

krémhez

összeállításhoz

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...