Rolika szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Anett812
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
piskótához
-
32g tojás40 kcal
-
14g porcukor55 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
6g zsemlemorzsa23 kcal
-
3 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
-
17g dió109 kcal
krémhez
összeállításhoz
-
43g meggylekvár120 kcal
-
13g rum29 kcal
-
8g tej5 kcal
-
9g babapiskóta33 kcal
tetejére
-
105 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
Összesen
828
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
piskótához
-
385g tojás484 kcal
-
170g porcukor658 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
70g zsemlemorzsa277 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
200g dió1308 kcal
krémhez
-
750g tej420 kcal
-
135g karamellás pudingpor514 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
250g margarin1793 kcal
összeállításhoz
-
520g meggylekvár1446 kcal
-
150g rum347 kcal
-
100g tej56 kcal
-
105g babapiskóta395 kcal
tetejére
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
Összesen
9935
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
piskótához
-
10.7g tojás13 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
1.9g zsemlemorzsa8 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
5.6g dió36 kcal
krémhez
-
20.8g tej12 kcal
-
3.7g karamellás pudingpor14 kcal
-
5.6g porcukor21 kcal
-
6.9g margarin50 kcal
összeállításhoz
-
14.4g meggylekvár40 kcal
-
4.2g rum10 kcal
-
2.8g tej2 kcal
-
2.9g babapiskóta11 kcal
tetejére
-
13.9g növényi habtejszín35 kcal
-
0.7g habfixáló2 kcal
Összesen
275
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 739.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.9 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
828
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136 g
Zsír
-
Összesen 503.9 g
-
Telített zsírsav 180 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 163 g
-
Koleszterin 1270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8874.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 2488 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 428 mg
-
Foszfor 2826 mg
-
Nátrium 2932 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1138.5 g
-
Cukor 751 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 584.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2592 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 244 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 495 micro
-
Kolin: 1171 mg
-
Retinol - A vitamin: 2462 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1549 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1726 micro
Összesen
9935
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
275
kcal
Hozzávalók
piskótához
-
7 db tojás
-
17 dkg porcukor
-
1 csomag sütőpor
-
7 dkg zsemlemorzsa
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 púpozott ek finomliszt
-
20 dkg dió
krémhez
-
7.5 dl tej
-
3 tasak karamellás pudingpor
-
20 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
összeállításhoz
-
520 g meggylekvár
-
1.5 dl rum
-
1 dl tej
-
15 db babapiskóta
tetejére
-
500 ml növényi habtejszín
-
3 csomag habfixáló
Elkészítés
piskótához
- Piskótát sütünk a 7 tojásból, porcukorból, vaníliás cukorból, zsemlemorzsából, lisztből, sütőporból és a dióból. Egy formát vajjal kikenünk, és liszttel megszórjuk.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a cukrokat.
- A tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
- A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a zsemlemorzsát és a diót, adagonként egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
- A masszát rögtön az előkészített formába simítjuk.
- Előmelegített sütőben 180-200 fokon tűpróbáig sütjük.
krémhez
- Elkészítjük a krémet. A pudingot a tejjel felfőzzük, kihűtjük. A Rámát porcukorral habosra keverjük. A kihűlt pudinghoz adjuk.
- A kihűlt piskótára a fél adag krémet rákenjük. Meggylekvárral megkenjük.
- A tejbe belekeverjük a rumot, és a babapiskótákat egyesével gyorsan beleforgatjuk, figyeljünk arra, hogy ne ázzon szét, majd ezt sorban rárakjuk a krémre.
- A maradék krémet rákenjük a babapiskótára. Felverjük a tejszínt a fixálóval, majd a krém tetejére kenjük. A lekvárt lehet a hab tetejére is tenni, én most a tésztára raktam.
- Hűtőben egy estét lehet pihentetni.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30*40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3361
- Feltöltés dátuma: 2015. június 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Anett812
8 recept
Egyik ismerősömtől kaptam a receptet, a családban nagyon bevált recept.