r
Nosalty Logó

Rókagombás-barackos csirkecombok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
giuliettalupa
Rókagombás-barackos csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    106.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    539 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 1559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész csirkecombokat az ízületek mentén szedjük ketté, sózzuk-borsozzuk, majd a megadott vajmennyiség felén pirítsuk át. Pár percnyi pirulást követően fedjük le, és pároljuk-süssük addig, amíg meg nem puhulnak.
  2. Amíg a csirkecombok párolódnak, van időnk elkészíteni a ragut, amelyhez először a hagymát és a rókagombát aprítjuk fel.
  3. A maradék vajon pirítsuk át a felaprított hagymát, majd ha már üvegessé vált, adjuk hozzá a rókagombát is, sózzuk, fűszerezzük. Kevergetve süssük kb. 5 percig, majd öntsük alá a fehérbort, és további 10 percig pároljuk-főzzük kis lángon.
  4. Amíg párolódik a gomba, az őszibarackokat vágjuk kis szeletekre. Először a barackot, majd az étkezési keményítővel kikevert tejszínt adjuk a gombás raguhoz. Alaposan keverjük bele, és amint besűrűsödött a ragu, vegyük le a tűzről.
  5. Ha megsültek a combok, tálra szedjük, és raguval leöntve tálaljuk. Aki maradék hússal dolgozik, a kész raguba beleteheti a hússzeleteket, hogy kicsit zamatosabbak, ízesebbek legyenek.
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 572
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 20.

Ajánló

Tálalható tört burgonyával, rizzsel vagy akár zsemlegombóccal körítve is. Fehérborral kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rókagombás-barackos csirkecombok
giuliettalupa 82 recept

A finom, illatos rókagomba kiválóan társítható gyümölcsökkel is, főleg a barackkal. Ez a tejszínes-gombás ragu hús nélkül is "megállja a helyét", de nagyon fel lehet vele dobni egy natúr szárnyashúst is, vagy akár maradék sült húsokat is ínycsiklandóvá varázsolhatunk ezzel a recepttel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...