Rókagombás-barackos csirkecombok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
giuliettalupa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g rókagomba40 kcal
-
54 kcal
-
45g fehér hagyma16 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
250g csirkecomb278 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
19 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
779
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g rókagomba80 kcal
-
150g őszibarack konzerv108 kcal
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
38 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1559
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
17.9g rókagomba6 kcal
-
10.7g őszibarack konzerv8 kcal
-
6.4g fehér hagyma2 kcal
-
10.7g fehérbor9 kcal
-
35.7g csirkecomb40 kcal
-
14.3g főzőtejszín19 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
113
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 53.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 872.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 409 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 446.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 270 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 299 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 312 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
779
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.8 g
Zsír
-
Összesen 106.7 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 419 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1745.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 818 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.5 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 893.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 655 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 539 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 598 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 623 micro
-
β-crypt 128 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
1559
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg őszibarack konzerv
-
1 közepes db fehér hagyma
-
1.5 dl fehérbor
-
2 db csirkecomb
-
2 dl főzőtejszín
-
5 dkg vaj
-
1 csapott ek étkezési keményítő
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Az egész csirkecombokat az ízületek mentén szedjük ketté, sózzuk-borsozzuk, majd a megadott vajmennyiség felén pirítsuk át. Pár percnyi pirulást követően fedjük le, és pároljuk-süssük addig, amíg meg nem puhulnak.
- Amíg a csirkecombok párolódnak, van időnk elkészíteni a ragut, amelyhez először a hagymát és a rókagombát aprítjuk fel.
- A maradék vajon pirítsuk át a felaprított hagymát, majd ha már üvegessé vált, adjuk hozzá a rókagombát is, sózzuk, fűszerezzük. Kevergetve süssük kb. 5 percig, majd öntsük alá a fehérbort, és további 10 percig pároljuk-főzzük kis lángon.
- Amíg párolódik a gomba, az őszibarackokat vágjuk kis szeletekre. Először a barackot, majd az étkezési keményítővel kikevert tejszínt adjuk a gombás raguhoz. Alaposan keverjük bele, és amint besűrűsödött a ragu, vegyük le a tűzről.
- Ha megsültek a combok, tálra szedjük, és raguval leöntve tálaljuk. Aki maradék hússal dolgozik, a kész raguba beleteheti a hússzeleteket, hogy kicsit zamatosabbak, ízesebbek legyenek.
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 572
- Feltöltés dátuma: 2020. október 20.
Ajánló
Tálalható tört burgonyával, rizzsel vagy akár zsemlegombóccal körítve is. Fehérborral kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
giuliettalupa
82 recept
A finom, illatos rókagomba kiválóan társítható gyümölcsökkel is, főleg a barackkal. Ez a tejszínes-gombás ragu hús nélkül is "megállja a helyét", de nagyon fel lehet vele dobni egy natúr szárnyashúst is, vagy akár maradék sült húsokat is ínycsiklandóvá varázsolhatunk ezzel a recepttel.