Rókagombaleves Katharosztól
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
63g rókagomba20 kcal
-
13g kenyérszalonna87 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3 kcal
-
53 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
483
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g rókagomba80 kcal
-
50g kenyérszalonna349 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
1200g alaplé84 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
Összesen
1925
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
9.9g rókagomba3 kcal
-
14 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
6.3g sárgarépa2 kcal
-
15.8g burgonya9 kcal
-
47.4g alaplé3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
3.9g főzőtejszín5 kcal
-
3.9g tejföl8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
Összesen
74
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1390.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 1040 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 218.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 448 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 1244 micro
-
β-karotin 3236 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 353 micro
Összesen
483
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 33.8 g
Zsír
-
Összesen 125 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 339 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5561.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 401 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 749 mg
-
Nátrium 4159 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 874.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1791 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 572 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 495 micro
-
α-karotin 4975 micro
-
β-karotin 12943 micro
-
β-crypt 253 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1413 micro
Összesen
1925
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 196 micro
-
β-karotin 511 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg rókagomba
-
5 dkg kenyérszalonna
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
4 közepes db burgonya
-
petrezselyem ízlés szerint
-
borsikafű ízlés szerint
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 dl főzőtejszín
-
1 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek fűszerpaprika
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A kockára vágott szalonnát kevés olajon kissé kiolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, kicsit sózzuk és megdinszteljük.
- Ezután rádobjuk a kisebb hasábokra vágott sárgarépát és a kockára vágott burgonyát, kicsit átpirítjuk, megszórjuk a liszttel, pirospaprikával kicsit átforgatjuk, felengedjük kb 1,2 liter húslevessel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd főlni hagyjuk.
- Közben hozzáadjuk az előzőleg 2 liter cukros vízzel leforrázott és tisztított gombát, a finomra vágott petrezselymet, borsikafüvet és készre főzzük.
- Ha megpuhultak a zöldségek, beleszaggatjuk a vajgaluskát.
- A tejszínt és a tejfölt elkeverjük egy kevés levessel, végül a leveshez adjuk, kiforraljuk, szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3380
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Eddig nem igen próbálkoztam, csak a megszokott bolti sampinyon gombával, valamiért tartottam a finom erdei gombáktól. Igaz, az áruk is elég borsos, de mégis érdemes egy keveset venni belőle és kipróbálni ezt a zamatos levest.