r
Nosalty Logó

Rizskoch rizstejjel

NS
Rizskoch rizstejjel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

665
Kalória
13.5g
Fehérje
119.7g
Szénhidrát
14.5g
Zsír
319.6g
Víz
225.1g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
58.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 665 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2653 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    319.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 665 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3432.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    941 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1374 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    479 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1278.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    408 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    767 mg
  • Retinol - A vitamin:
    933 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1226 micro
Összesen 2653 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

  1. A kétfajta rizst feltesszük főni a vízzel, ha a vizet elfőtte, jöhet a rizstej, majd lassú tűzön puhára főzzük. Amíg fő a rizs, elkészítjük a többi alapanyagot.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját, a puha margarinnal, cukorral, citromhéjjal elkeverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük (Tipp: 1 ek. vizet hozzáadva keményebb lesz).
  4. Ha a rizs megfőtt, belekeverjük a tojássárgás masszát.
  5. A lisztet, sütőport, sót összekeverjük, majd hozzászitáljuk a felvert habhoz, majd lassan, adagolva elkeverjük benne a rizses, tojássárgás masszát.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített tepsiben, 200 fokon, kb. 35 percig sütjük, míg a teteje aranybarnára sül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25

Másik nagy kedvencem a rizskoch. Tudom, sokan úgy vélik, hogy barna rizsből nem lehet, nem finom, nem olyan, nem, nem és nem. Pedig de, nagyon finom. Titka az, hogy pár órával a sütés előtt kicsit beáztatjuk a barna rizst, hogy megpuhuljon, és együtt főzőm utána a fehér rizzsel. Tej intoleranciám végett, rizstejjel próbálkoztam (IMÁDOM!), ami azért is volt nagyon jó, mert vajpuhává főtt benne mindkét fajta rizs.  

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...