r
Nosalty Logó

Rizskoch rizstejjel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Rizskoch rizstejjel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 665 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2653 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 665 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3432.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    941 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1374 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1278.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    408 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    767 mg
  • Retinol - A vitamin:
    933 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1226 micro
Összesen 2653 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétfajta rizst feltesszük főni a vízzel, ha a vizet elfőtte, jöhet a rizstej, majd lassú tűzön puhára főzzük. Amíg fő a rizs, elkészítjük a többi alapanyagot.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját, a puha margarinnal, cukorral, citromhéjjal elkeverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük (Tipp: 1 ek. vizet hozzáadva keményebb lesz).
  4. Ha a rizs megfőtt, belekeverjük a tojássárgás masszát.
  5. A lisztet, sütőport, sót összekeverjük, majd hozzászitáljuk a felvert habhoz, majd lassan, adagolva elkeverjük benne a rizses, tojássárgás masszát.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített tepsiben, 200 fokon, kb. 35 percig sütjük, míg a teteje aranybarnára sül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 6094
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 24.

Ajánló

A tepsi kb. 25x30-as. A 35 perc légkeverés nélküli sütési idő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Másik nagy kedvencem a rizskoch. Tudom, sokan úgy vélik, hogy barna rizsből nem lehet, nem finom, nem olyan, nem, nem és nem. Pedig de, nagyon finom. Titka az, hogy pár órával a sütés előtt kicsit beáztatjuk a barna rizst, hogy megpuhuljon, és együtt főzőm utána a fehér rizzsel. Tej intoleranciám végett, rizstejjel próbálkoztam (IMÁDOM!), ami azért is volt nagyon jó, mert vajpuhává főtt benne mindkét fajta rizs.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...