r
Nosalty Logó

Rizskoch 7. -almás-narancsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rizskoch 7. -almás-narancsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 630 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5044 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 630 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    217.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4345.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1971 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    1115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636.8 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1112 micro
  • Kolin:
    762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1416 micro
  • β-crypt
    271 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1534 micro
Összesen 5044 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst feltesszük főni a vízben, ahogy párolog, a tejet apránként tesszük bele csipet sóval.
  2. Az elkészült tejberizsbe tesszük a margarint, a cukrot, a lereszelt almát, a narancs lereszelt héját, a kifacsart levét, a citrommal is ugyanígy teszünk. Egy kicsit hagyjuk hűlni.
  3. Felverjük a tojások habját, majd hozzátesszük a rizshez. A tojások sárgáját kavarjuk bele legvégül. Az egész egy híg elegy lesz, de ha megsül, nagyon omlós lesz.
  4. Előmelegített sütőben, 43x25-ös kikent tepsiben sütjük.
  5. 45 percig sütjük mérsékelt lángon.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 43x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12083
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom saját készítésű barackpürével keni meg a tetejét és szeletelt mandulával, így imádja. A gyerkőceim meg csak úgy magában. Estére már elfogy! Lehet fele annyi hozzávalóval is, de nekünk az kevés lenne:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...