Rizskoch 7. -almás-narancsos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
630
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
5044
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 543.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 108.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 240 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
630
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.3 g
Zsír
-
Összesen 217.2 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4345.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 1971 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 924 mg
-
Nátrium 1115 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 636.8 g
-
Cukor 303 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 869.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2053 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1112 micro
-
Kolin: 762 mg
-
Retinol - A vitamin: 1923 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1416 micro
-
β-crypt 271 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1534 micro
Összesen
5044
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rizst feltesszük főni a vízben, ahogy párolog, a tejet apránként tesszük bele csipet sóval.
- Az elkészült tejberizsbe tesszük a margarint, a cukrot, a lereszelt almát, a narancs lereszelt héját, a kifacsart levét, a citrommal is ugyanígy teszünk. Egy kicsit hagyjuk hűlni.
- Felverjük a tojások habját, majd hozzátesszük a rizshez. A tojások sárgáját kavarjuk bele legvégül. Az egész egy híg elegy lesz, de ha megsül, nagyon omlós lesz.
- Előmelegített sütőben, 43x25-ös kikent tepsiben sütjük.
- 45 percig sütjük mérsékelt lángon.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 43x25
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 12078
- Feltöltés dátuma: 2010. március 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A párom saját készítésű barackpürével keni meg a tetejét és szeletelt mandulával, így imádja. A gyerkőceim meg csak úgy magában. Estére már elfogy! Lehet fele annyi hozzávalóval is, de nekünk az kevés lenne:).