Rizses rakott patiszon
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
hami
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
A rizshez
-
21g rizs75 kcal
-
42g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
12 kcal
A húshoz
-
83g darált pulykahús96 kcal
-
60g paradicsom11 kcal
-
83g paradicsomszósz20 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
12 kcal
-
17g sajt59 kcal
A patisszon előkészítéséhez
A rétegzéshez
-
12 kcal
-
17g sajt59 kcal
Összesen
383
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
A rizshez
-
125g rizs448 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
71 kcal
A húshoz
-
500g darált pulykahús575 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
500g paradicsomszósz120 kcal
-
7g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
2g oregánó4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
71 kcal
-
100g sajt352 kcal
A patisszon előkészítéséhez
A rétegzéshez
-
71 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
2287
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
A rizshez
-
2.1g rizs8 kcal
-
4.2g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
A húshoz
-
8.4g darált pulykahús10 kcal
-
6.1g paradicsom1 kcal
-
8.4g paradicsomszósz2 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
1.7g sajt6 kcal
A patisszon előkészítéséhez
A rétegzéshez
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
1.7g sajt6 kcal
Összesen
38
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1948.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 385 mg
-
Nátrium 1147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 796.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 670 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 13123 micro
-
Lut-zea 3146 micro
Összesen
383
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 188.3 g
Zsír
-
Összesen 94.6 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 581 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11691.7 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 1742 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 544 mg
-
Foszfor 2311 mg
-
Nátrium 6880 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176.1 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 4779.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1025 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 229 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 700 micro
-
Kolin: 466 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 364 micro
-
β-karotin 4018 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 78738 micro
-
Lut-zea 18876 micro
Összesen
2287
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 80.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1331 micro
-
Lut-zea 319 micro
Összesen
38
kcal
Hozzávalók
A rizshez
-
125 g rizs
-
250 ml víz
-
0.5 teáskanál ételízesítő
-
1 ek napraforgó olaj
A húshoz
-
2 nagy db paradicsom
-
0.5 tk bors
-
1.5 tk oregánó
-
1 csipet fahéj
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
A patisszon előkészítéséhez
-
2.5 l víz
A rétegzéshez
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A rizshez
- A rizst kevés olajon megpirítjuk és ráöntünk dupla mennyiségű, tehát 1 bögre vizet. Mikor felforrt 0,5 tk ételízesítőt teszünk bele. Addig főzzük, míg a vizet felszívja, majd fedőt teszünk rá és a gázt lekapcsoljuk.
- A darált húst fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a foghagymát és rászórjuk az oregánót. 1-2 percig rotyogtatjuk a fűszerekkel, majd ráöntjük a paradicsomsűrítményt és néhány keverés után a kockára vágott paradicsomot is. 5 perc forralás után a kész rizst hozzákeverjük, további 2-3 percig főzzük, majd egy csipetnyi fahéjjal fűszerezzük.
- A patiszonokat megtisztítjuk, meghámozzuk, és ujjnyi vastagra felszeleteljük. Forrásban lévő vízbe tesszük, kb. 10 percig főzzük.
- Rétegezzük a hozzávalókat. Az edényt kikenjük margarinnal, és az alján elterítünk egy sor patiszont. Erre egy sor rizses-paradicsomos-darált hús következik. Majd még egy réteg patiszon és hús. A tetejét kevés reszelt sajttal megszórjuk.
- 200 fokra előmelegített sütőbe fedő alatt kb. 40 percet sütjük. Ezután a fedőt levesszük, még egy kevés reszelt sajtot teszünk rá, fedő nélkül tegyük vissza a sütőbe még kb. 10 percre.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8927
- Feltöltés dátuma: 2012. október 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
hami
19 recept
Végre a nagymamámmal főzhettem :) Közösen sürögtünk-forogtunk a konyhában, mami hozta elő a receptet és közösen alakítottuk ilyenné, hihetetlen finom lett.