r
Nosalty Logó

Rizses puffancs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
giuliettalupa
Rizses puffancs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    129 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2629.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    766 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    963 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.7 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    774.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1252 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 4125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsünk először tejberizst: a fél liter tejhez öntsünk még fél liter vizet, tegyünk bele csipetnyi sót, és ebben főzzük puhára a rizst. Érdemes vastag aljú lábasba tenni, mert a tej könnyen odakap. Amíg fő a rizs, a mazsolát áztassuk be a rumba (vagy a grappába).
  2. A puhára főtt rizsnek ki kell hűlnie, mielőtt a többi hozzávalót belekeverjük. Addig a citrom (kezeletlen vagy bio legyen, különben mérgező anyagokat tartalmazhat!) héját reszeljük le.
  3. A kihűlt rizsbe belekeverjük a citromhéjat, cukrot, kardamomot, a lecsöpögtetett mazsolát, a három tojást, majd legvégül a lisztet adjuk hozzá, amibe belekevertünk egy késhegynyi élesztőt. Az egész masszát jól átkeverjük.
  4. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, és kanállal kis falatokat szaggatunk bele a rizses masszából. A puffancsok nagyon hamar, kb. 2 perc alatt aranybarnára sülnek.
  5. A kisült rizses puffancsokat először konyhai papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot, majd tálra helyezve, porcukorral kínáljuk. Hidegen is fogyasztható, de mire kihűlne, már el szokott fogyni.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2445
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 29.

Ajánló

Porcukor helyett bármilyen dzsemmel, lekvárral is fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizses puffancs
giuliettalupa 82 recept

Tipikus olasz farsangi étel, amelyet főleg az északi régiókban - Lombardia, Veneto - ismernek és készítenek. Többféle változata is van, az egyszerű rizses-citromoson kívül létezik banános, körtés, almás ízesítésű is. Itt most a legegyszerűbb változat szerepel, amelyik azon túl, hogy nagyon finom, alkalmas a maradék tejberizs újrafelhasználására is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...