r
Nosalty Logó

Rizottó fasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Budai Brigi
Rizottó fasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 1364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 5454 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 278 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4226 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1081 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4171 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    1930 micro
Összesen 1364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    184.9 g

Zsír

  • Összesen
    237.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    2265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6176.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    490 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    2931 mg
  • Nátrium
    1687 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    853.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16906 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    83 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4325 micro
  • Kolin:
    1521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16682 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    2450 micro
  • β-crypt
    316 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    7721 micro
Összesen 5454 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    867 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    855 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A rizst addig mossuk egy szitában, amíg az alatta lévő víz egészen átlátszó, tiszta nem marad, majd 20 percig áztatjuk.
  2. Közben a csirkemájat egy pillanatra annyi forrásban lévő vízbe tesszük, amennyi ellepi, és fehéredésig főzzük. Ezután lecsöpögtetjük, és egészen apró, borsónyi kockákra vágjuk.
  3. A felhevített olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd az apróra vágott fokhagymát, végül a rizst , majd felöntjük a májas lével, valamint annyi vízzel, hogy a rizs térfogatának megfelelően az összes folyadék mintegy kétszerese legyen.
  4. Belekeverjük a zöldborsót, valamint beletesszük a csirkemájkockákat. Felforraljuk, borssal, sóval ízesítjük, végül lefedve, nagyon kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levét elfővi.
  5. A kész rizottónkat óvatosan összeforgatjuk egy tojással és a pirospaprikával.Ha túlságosan lágy, zsemlemorzsát szórhatunk rá.
  6. Majd gombócokat formálunk belőle, ellapítjuk, és a hagyományos módon kirántjuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és kisütjük. Csak éppen megpirítjuk,mert sülnie már nem kell.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 36977
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 23.

Ajánló

Ha a májat kihagyjuk, kitűnő vegetáriánus feltétet kapunk, főzelékekhez, gyümölcsszószokhoz stb...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizottó fasírt
Budai Brigi 17 recept

Nem tudom, hogy létezik-e ehhez hasonló recept, én ezt magam találtam ki. Isteni lett, mindenkinek nagyon ízlett.

Hozzávalók

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...