r
Nosalty Logó

Rizottó fasírt

Budai Brigi
Rizottó fasírt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

1364
Kalória
46.2g
Fehérje
157.4g
Szénhidrát
59.4g
Zsír
213.3g
Víz
566.3g
Koleszterin
10.1g
Élelmi rost
7.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 1364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 5454 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 278 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    157.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    213.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4226 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1081 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4171 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    1930 micro
Összesen 1364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    184.9 g

Zsír

  • Összesen
    237.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    2265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6176.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    490 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    2931 mg
  • Nátrium
    1687 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    629.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    853.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16906 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    83 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4325 micro
  • Kolin:
    1521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16682 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    2450 micro
  • β-crypt
    316 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    7721 micro
Összesen 5454 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    867 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    855 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A rizst addig mossuk egy szitában, amíg az alatta lévő víz egészen átlátszó, tiszta nem marad, majd 20 percig áztatjuk.
  2. Közben a csirkemájat egy pillanatra annyi forrásban lévő vízbe tesszük, amennyi ellepi, és fehéredésig főzzük. Ezután lecsöpögtetjük, és egészen apró, borsónyi kockákra vágjuk.
  3. A felhevített olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd az apróra vágott fokhagymát, végül a rizst , majd felöntjük a májas lével, valamint annyi vízzel, hogy a rizs térfogatának megfelelően az összes folyadék mintegy kétszerese legyen.
  4. Belekeverjük a zöldborsót, valamint beletesszük a csirkemájkockákat. Felforraljuk, borssal, sóval ízesítjük, végül lefedve, nagyon kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levét elfővi.
  5. A kész rizottónkat óvatosan összeforgatjuk egy tojással és a pirospaprikával.Ha túlságosan lágy, zsemlemorzsát szórhatunk rá.
  6. Majd gombócokat formálunk belőle, ellapítjuk, és a hagyományos módon kirántjuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és kisütjük. Csak éppen megpirítjuk,mert sülnie már nem kell.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p

Nem tudom, hogy létezik-e ehhez hasonló recept, én ezt magam találtam ki. Isteni lett, mindenkinek nagyon ízlett.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...