Rizottó fasírt
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Budai Brigi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
A fasírthoz
-
125g csirkemáj149 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
63g zöldborsó51 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
-
14g tojás17 kcal
A panírozáshoz
-
28g tojás35 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
A sütéshez
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
1364
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
A fasírthoz
-
500g csirkemáj595 kcal
-
400g rizs1432 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
11 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
55g tojás69 kcal
A panírozáshoz
-
110g tojás138 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
A sütéshez
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
5454
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
A fasírthoz
-
25.6g csirkemáj30 kcal
-
20.5g rizs73 kcal
-
12.8g zöldborsó10 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
A panírozáshoz
-
5.6g tojás7 kcal
-
10.3g finomliszt37 kcal
-
7.7g zsemlemorzsa30 kcal
A sütéshez
-
8.7g napraforgó olaj77 kcal
Összesen
278
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 46.2 g
Zsír
-
Összesen 59.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 566 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1544.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 733 mg
-
Nátrium 422 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 213.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4226 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1081 micro
-
Kolin: 380 mg
-
Retinol - A vitamin: 4171 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 613 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 1930 micro
Összesen
1364
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 184.9 g
Zsír
-
Összesen 237.6 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 2265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6176.4 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 490 mg
-
Kálcium 538 mg
-
Vas 79 mg
-
Magnézium 412 mg
-
Foszfor 2931 mg
-
Nátrium 1687 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 629.6 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 853.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16906 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 85 micro
-
E vitamin: 83 mg
-
C vitamin: 197 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4325 micro
-
Kolin: 1521 mg
-
Retinol - A vitamin: 16682 micro
-
α-karotin 131 micro
-
β-karotin 2450 micro
-
β-crypt 316 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 7721 micro
Összesen
5454
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 867 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 855 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 10 micro
-
Lut-zea 396 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
A fasírthoz
-
40 dkg rizs
-
25 dkg zöldborsó
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek fűszerpaprika
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 db tojás
A panírozáshoz
-
2 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
15 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A fasírthoz
- A rizst addig mossuk egy szitában, amíg az alatta lévő víz egészen átlátszó, tiszta nem marad, majd 20 percig áztatjuk.
- Közben a csirkemájat egy pillanatra annyi forrásban lévő vízbe tesszük, amennyi ellepi, és fehéredésig főzzük. Ezután lecsöpögtetjük, és egészen apró, borsónyi kockákra vágjuk.
- A felhevített olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd az apróra vágott fokhagymát, végül a rizst , majd felöntjük a májas lével, valamint annyi vízzel, hogy a rizs térfogatának megfelelően az összes folyadék mintegy kétszerese legyen.
- Belekeverjük a zöldborsót, valamint beletesszük a csirkemájkockákat. Felforraljuk, borssal, sóval ízesítjük, végül lefedve, nagyon kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levét elfővi.
- A kész rizottónkat óvatosan összeforgatjuk egy tojással és a pirospaprikával.Ha túlságosan lágy, zsemlemorzsát szórhatunk rá.
- Majd gombócokat formálunk belőle, ellapítjuk, és a hagyományos módon kirántjuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és kisütjük. Csak éppen megpirítjuk,mert sülnie már nem kell.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 231
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 36977
- Feltöltés dátuma: 2009. március 23.
Ajánló
Ha a májat kihagyjuk, kitűnő vegetáriánus feltétet kapunk, főzelékekhez, gyümölcsszószokhoz stb...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Budai Brigi
17 recept
Nem tudom, hogy létezik-e ehhez hasonló recept, én ezt magam találtam ki. Isteni lett, mindenkinek nagyon ízlett.