Rigójancsi torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
9g tojás12 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
-
1 kcal
-
6 kcal
A krémhez
-
67g habtejszín195 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
2g porcukor6 kcal
A tetjére és az oldalára
-
49 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
Összesen
396
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
9 kcal
-
71 kcal
A krémhez
-
800g habtejszín2336 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
20g porcukor77 kcal
A tetjére és az oldalára
-
100g mandulapehely590 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
Összesen
4753
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
8.2g tojás10 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
A krémhez
-
59.8g habtejszín175 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
7.5g étcsokoládé41 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
A tetjére és az oldalára
-
7.5g mandulapehely44 kcal
-
11.2g étcsokoládé61 kcal
Összesen
355
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 33 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
396
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 70.1 g
Zsír
-
Összesen 395.9 g
-
Telített zsírsav 209 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 137 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 1268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4031.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 991 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 725 mg
-
Foszfor 1727 mg
-
Nátrium 490 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 253.5 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 591.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2392 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 263 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 473 mg
-
Retinol - A vitamin: 2347 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 549 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 571 micro
Összesen
4753
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
355
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojás
-
2 csapott ek cukor
-
1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 ek napraforgó olaj
A krémhez
-
1 púpozott ek porcukor
A tetjére és az oldalára
-
10 dkg mandulapehely
-
15 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük, a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóval összekeverjük. A kétféle tojásos masszát lazán összeforgatjuk, közben apránként a kakaós lisztet meg az olajat is hozzáadjuk.
- Egy 23 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk.
- Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 C; légkeveréses sütőben 165 C) kb. 20 percig sütjük.
- Amikor kihűlt, a formát kartonpapírral kibéleljük úgy, hogy a pereménél magasabb legyen, nehogy a krém kifolyjon.
- A tejszínt kemény habbá verjük, és kb. 4 evőkanálnyit félreteszünk belőle.
- A zselatint 15 percre 1 dl hideg vízbe áztatjuk, hogy megduzzadjon, majd addig melegítjük, amíg feloldódik.
- 1 evőkanálnyit ebből is félreteszünk, a többit a tejszínbe csorgatjuk, és elfelezzük.
- Az egyik felébe olvasztott csokoládé, a másikba porcukor kerül.
- A tésztára egyenletesen rákenjük a csokoládés, majd a fehér habot, és hűtőben 5-6 órát dermesztjük.
- Utána a tortakarimát meg a kartont leemeljük róla.
- A félretett zselatint újra feloldjuk, az eltett tejszínhabba csorgatjuk, majd a torta oldalára simítjuk, és ismét hűtőbe állítjuk.
- Közben sütőpapírra tesszük a tortakarikát, körberajzoljuk, és az olvasztott 15 dkg étcsokoládét egyenletesen rákenjük. Ha megszilárdult, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük, és a torta tetejére rakosgatjuk.
- Az oldalára mandulát tapasztunk; végül forró vízbe mártott késsel a bejelölt csokoládétetők mentén fölszeleteljük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 427
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 134262
- Feltöltés dátuma: 2009. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Kb. 15 éve ettem először rigójancsit egy barátnőmnél és nagyon ízlett. Sokáig szemeztem ezzel a recepttel, mígnem a párom születésnapjára megsütöttem. Ízlett az egész családnak. Nem túl édes és habos hmm :). Nekem nem sikerült a csokoládé a tetejére, ezért sütöttem még egy tortalapot és bevontam "házi csoki bevonattal". De legközelebb ismét próbálkozom, hátha... A recept a Magyar konyha- édességek című könyvből származik.