r
Nosalty Logó

Rigatoni all' Amatriciana

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rigatoni all' Amatriciana
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 884 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3537 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1711.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4804 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 884 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.6 g

Zsír

  • Összesen
    164.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6846.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    378 mg
  • Kálcium
    885 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1941 mg
  • Nátrium
    3216 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    999.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1145 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1913 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19215 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 3537 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1128 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont felcsíkozzuk, és pirosra sütjük.
  2. Míg sül a bacon, felkockázzuk a lilahagymát, a bazsalikomot, és feltesszük a tésztának a főzővizet.
  3. Miután elkészült a bacon, kiszedjük a serpenyőből, a visszamaradt zsíron megdinszteljük a lilahagymát.
  4. Miután kész a hagyma, rádobjuk a fokhagymát, és pár másodpercig illatozni hagyjuk .Hozzátesszük a paradicsomkonzervet, fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, chilivel, bazsalikommal, mindezt összefőzzük, majd a legvégén hozzáadjuk a kisütött bacont is.
  5. A tésztát kifőzzük al dente-re, azaz roppanósra, majd beleforgatjuk a bacon-ös mártásba.
  6. Reszelt sajttal kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 39249
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 22.

Ajánló

Reszelt mozzarellát szoktunk ráolvasztani, ami most lemaradt a fotó miatt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rigatoni all' Amatriciana - azaz Rigatoni amatricei asszonyok módjára készítve. Egy olasz recept alapján készítettem el először pár éve, azóta is az egyik kedvencünk. Az eredetiben parmezánnal, pancettával készült, nekem most bacon volt a hűtőmben, ezzel váltottam ki olasz testvérét, és a sajtot is felcseréltem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...