r
Nosalty Logó

Ricottával töltött gömbcukkini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Ricottával töltött gömbcukkini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 501 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 1498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 91 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1891.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    1104 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    6099 micro
Összesen 501 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    95.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5675.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1956 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1559 mg
  • Nátrium
    1775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1293.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    881 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    314 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    3313 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    18296 micro
Összesen 1498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    159 micro
  • Lut-zea
    1127 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A cukkiniket alaposan megmossuk. Tetejüket éles késsel levágjuk, és kanállal kikaparjuk a közepét.
  2. Tűzálló tálba helyezzük a kis gömböket, és belsejüket megszórjuk kakukkfűvel, sóval és frissen őrölt borssal. Kevés vizet és olívaolajat öntünk alá, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon picit előpároljuk.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát finomra vágjuk, és olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a héjától megszabadított, feldarabolt paradicsomot. Pár percig főzzük, hogy a paradicsomból kiszabaduló nedvesség elpárologjon. Majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a friss bazsalikomot, és hagyjuk kihűlni.
  4. A ricottát alaposan elkeverjük a felvert tojással, és hozzáadjuk a kihűlt paradicsomos-hagymás ragut. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a kis kockákra vágott mozzarella sajtot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az ízesítéssel lehetünk kicsit bátrabbak, mert a ricottának elég semleges az íze.
  5. A töltelékkel megtöltjük a már félig puha cukkiniket, a tetejüket megszórjuk frissen reszelt parmezánnal, és visszadugjuk a sütőbe, amíg a sajt szépen aranybarnára pirul.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5725
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ricottával töltött gömbcukkini
A kis gasztronauta 142 recept

Ismét megjelentek a piacon ezek a kis csodák. :) Most nem a szokásos darált húsos-paradicsomos töltelékkel készítettem, hanem egy teljesen más ízvilággal. A töltelék receptjét egy újságban találtam. Érdemes elkészíteni, nagyon finom, könnyű, nyári fogás.

Hozzávalók

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...