r
Nosalty Logó

Ricottás-zöldbabos-paradicsomos tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
ze(n)derta
Ricottás-zöldbabos-paradicsomos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1696.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    778 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1057 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7347 micro
  • Lut-zea
    1028 micro
Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6786.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    942 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    1781 mg
  • Nátrium
    3113 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1186.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1458 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    809 micro
  • β-karotin
    4226 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    29390 micro
  • Lut-zea
    4111 micro
Összesen 2615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1549 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vörös-, és fokhagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
  2. A zöldbabot megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A paradicsomot leforrázzuk, majd lehúzzuk a héját és apró kockákra vágjuk.
  4. A hagymákat kevés vízben párolódni tesszük, majd ha már majdnem elfőtte a levét hozzáadjuk a cukrot és együtt karamellizáljuk.
  5. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, fűszerezzük és takarék lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Ha szükséges kicsit pépesítjük, majd beletesszük a zöldbabot, az aszalt paradicsomotés fedő alatt kb. 10 perc alatt készre pároljuk.
  6. Belemorzsoljuk a ricotta kb. 2/3-át és ezzel is összeforraljuk.
  7. Kifőzött szélesmetélten, a maradék ricottával meghintve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5558
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ricottás-zöldbabos-paradicsomos tészta
ze(n)derta 188 recept

Leginkább a "hogyan hozzuk ki a legtöbbet a szűkös hűtőszekrény-kínálatból" pályázatra készült. De nem is lett rossz. Ha legközelebb készítem, a babot hosszabb darabokban hagyom, mondjuk félbevágom a hüvelyt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...