Ricottás torta barackkal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
A keksz alaphoz
-
21g finomliszt76 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
3 kcal
-
10g vaj75 kcal
A túróhabhoz
-
42g ricotta63 kcal
-
25g sovány túró24 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
6 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
-
14g citrom2 kcal
-
18 kcal
A díszítéshez
-
1g porcukor3 kcal
-
21g őszibarack8 kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
A keksz alaphoz
-
250g finomliszt910 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
125g vaj896 kcal
A túróhabhoz
-
500g ricotta750 kcal
-
300g sovány túró282 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
40g zselatinfix52 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
300g őszibarack konzerv216 kcal
A díszítéshez
-
10g porcukor39 kcal
-
254g őszibarack95 kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
A keksz alaphoz
-
9.8g finomliszt36 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
A túróhabhoz
-
19.6g ricotta29 kcal
-
11.7g sovány túró11 kcal
-
11.7g habtejszín34 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
1.6g zselatinfix2 kcal
-
6.7g citrom1 kcal
-
11.7g őszibarack konzerv8 kcal
A díszítéshez
-
0.4g porcukor2 kcal
-
9.9g őszibarack4 kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 98.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 133.3 g
Zsír
-
Összesen 259.5 g
-
Telített zsírsav 155 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1027 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4474.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 1529 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 229 mg
-
Foszfor 1646 mg
-
Nátrium 920 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 596.2 g
-
Cukor 337 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1184.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2502 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 360 mg
-
Retinol - A vitamin: 2323 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1939 micro
-
β-crypt 441 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 619 micro
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Hozzávalók
A keksz alaphoz
-
250 g finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 db tojás
-
70 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
125 g vaj
A túróhabhoz
-
500 g ricotta
-
300 g sovány túró
-
3 dl habtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 csomag zselatinfix
A díszítéshez
-
1 csapott ek porcukor
Elkészítés
A keksz alaphoz
- Tortalap készítése
- A vajat a cukorral ás vaníliával habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a tojást, asütőporral elkevert lisztet, majd kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.
- A tésztát kettévesszük, a felét letakarjuk, másik felét liszten kb. 4-5 mm-es vastagságúra kör alakban kinyújtjuk, és egy 26 cm-es kivajazott tortaforma aljába tesszük.
- Villával megszurkáljuk,15o fokon kb. 12 percig sütjük.
- FONTOS: Ha kész, még melegen vágjuk fel 12 szeletre, mert később már törik. Ez lesz később a torta teteje.
- A másik fél tésztaadagot is nyújtsuk, süssük,de azt már ne vágjuk fel,mert az lesz a torta alapja.
- Túróhab készítése
- A ricottát a túróval, cukorral vagy édesítővel, vaníliával, citrom levével és héjával keverjük jó krémesre.
- A zselatint áztassuk be kb. 12o ml vízben. Ha megduzzadt, langyosítsuk meg, tegyünk a túrókrémből kanalanként adagolva 2-3 evőkanálnyit hozzá, keverjük csomómentesre, majd így adjuk a fellazított zselatint a túrókrémhez.
- A tejszínt verjük habbá, és két részletben, hogy ne törjön, adjuk ugyancsak a krémhez.
- Torta rétegelése
- Az egész keksz tortalap.
- A túrókrém 1 negyede, majd rá a barackszeletek
- A maradék túrókrém.
- A felvágott tortalap.
- Dekoráció.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 11479
- Feltöltés dátuma: 2013. április 14.
Ajánló
Tipp: a tortát fogyasztás előtt 1 nappal hamarabb készítsük, jól át kell hűteni, és a tortalapok is másnapra lesznek igazán puhák.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Kedvenceim a gyümölcsös sütik és túró- vagy sajttorták, gyakran édesítőszerrel, finom friss nyalánkságok. Az utóbbi időben már az összes lehetséges túrótortát végigpróbáltam: tejföllel, mascarponéval, joghurttal, krémsajttal kombinálva, de a ricotta az abszolút nyerő. Kicsit édeskés, nem savanyú, krémes, mégsem annyira zsíros, mint a mascarpone. A zselatinnal nagyon jól kezelhető az állaga, nem lesz sem túl folyós, sem túl gumiszerű. Rakhatsz hozzá bármilyen gyümölcsöt, nincs ami ne illene ebbe az ízvilágba. Igazi élmény.:-)) Egy szónak is száz a vége, ha valaki még nem is ismeri a ricottát, sütiben mindenképpen próbálja ki, csak ajánlani tudom, nálunk a kritikus:-) családi és barátköri zsűri oda-vissza volt az ízétől.