r
Nosalty Logó

Ricottás torta barackkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ricottás torta barackkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A keksz alaphoz

A túróhabhoz

A díszítéshez

Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A keksz alaphoz

A túróhabhoz

A díszítéshez

Összesen 5180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A keksz alaphoz

A túróhabhoz

A díszítéshez

Összesen 204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    133.3 g

Zsír

  • Összesen
    259.5 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1027 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4474.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1529 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    920 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.2 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1184.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2323 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1939 micro
  • β-crypt
    441 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 5180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A keksz alaphoz

A túróhabhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A keksz alaphoz

  1. Tortalap készítése
  2. A vajat a cukorral ás vaníliával habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a tojást, asütőporral elkevert lisztet, majd kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.
  4. A tésztát kettévesszük, a felét letakarjuk, másik felét liszten kb. 4-5 mm-es vastagságúra kör alakban kinyújtjuk, és egy 26 cm-es kivajazott tortaforma aljába tesszük.
  5. Villával megszurkáljuk,15o fokon kb. 12 percig sütjük.
  6. FONTOS: Ha kész, még melegen vágjuk fel 12 szeletre, mert később már törik. Ez lesz később a torta teteje.
  7. A másik fél tésztaadagot is nyújtsuk, süssük,de azt már ne vágjuk fel,mert az lesz a torta alapja.
  8. Túróhab készítése
  9. A ricottát a túróval, cukorral vagy édesítővel, vaníliával, citrom levével és héjával keverjük jó krémesre.
  10. A zselatint áztassuk be kb. 12o ml vízben. Ha megduzzadt, langyosítsuk meg, tegyünk a túrókrémből kanalanként adagolva 2-3 evőkanálnyit hozzá, keverjük csomómentesre, majd így adjuk a fellazított zselatint a túrókrémhez.
  11. A tejszínt verjük habbá, és két részletben, hogy ne törjön, adjuk ugyancsak a krémhez.
  12. Torta rétegelése
  13. Az egész keksz tortalap.
  14. A túrókrém 1 negyede, majd rá a barackszeletek
  15. A maradék túrókrém.
  16. A felvágott tortalap.
  17. Dekoráció.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 11448
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 14.

Ajánló

Tipp: a tortát fogyasztás előtt 1 nappal hamarabb készítsük, jól át kell hűteni, és a tortalapok is másnapra lesznek igazán puhák.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenceim a gyümölcsös sütik és túró- vagy sajttorták, gyakran édesítőszerrel, finom friss nyalánkságok. Az utóbbi időben már az összes lehetséges túrótortát végigpróbáltam: tejföllel, mascarponéval, joghurttal, krémsajttal kombinálva, de a ricotta az abszolút nyerő. Kicsit édeskés, nem savanyú, krémes, mégsem annyira zsíros, mint a mascarpone. A zselatinnal nagyon jól kezelhető az állaga, nem lesz sem túl folyós, sem túl gumiszerű. Rakhatsz hozzá bármilyen gyümölcsöt, nincs ami ne illene ebbe az ízvilágba. Igazi élmény.:-)) Egy szónak is száz a vége, ha valaki még nem is ismeri a ricottát, sütiben mindenképpen próbálja ki, csak ajánlani tudom, nálunk a kritikus:-) családi és barátköri zsűri oda-vissza volt az ízétől.

Hozzávalók

A keksz alaphoz

A túróhabhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...