Ricottás sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
25g mandula148 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A töltelékhez
-
50g ricotta75 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
31g krémsajt78 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
4g limoncello13 kcal
-
14 kcal
-
0g só0 kcal
-
39 kcal
Összesen
979
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
100g mandula590 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A töltelékhez
-
200g ricotta300 kcal
-
200g mascarpone808 kcal
-
125g krémsajt313 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
16g limoncello54 kcal
-
57 kcal
-
0g só0 kcal
-
155 kcal
Összesen
3914
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
8.6g mandula51 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
5.2g vaj37 kcal
-
3.4g tojássárgája11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A töltelékhez
-
17.2g ricotta26 kcal
-
17.2g mascarpone69 kcal
-
10.7g krémsajt27 kcal
-
10.3g cukor40 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
9.5g tojás12 kcal
-
1.4g limoncello5 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
-
0g só0 kcal
-
13 kcal
Összesen
338
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 64.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 759.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.1 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 72 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 254 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 290 micro
Összesen
979
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 85.3 g
Zsír
-
Összesen 258.1 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3037.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 814 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 340 mg
-
Foszfor 1299 mg
-
Nátrium 464 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 316.5 g
-
Cukor 221 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 288.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1034 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 230 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 882 mg
-
Retinol - A vitamin: 1014 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 222 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1160 micro
Összesen
3914
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
338
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 dkg finomliszt
-
5 dkg cukor
-
2 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
1 csipet fahéj
A töltelékhez
-
20 dkg ricotta
-
20 dkg mascarpone
-
12 dkg cukor
-
1 db tojássárgája
-
2 db tojás
-
2 ek limoncello
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 csipet só
Elkészítés
A tésztához
- A tészta összeállításához egy tálba öntjük a darált mandulát, a lisztet, a cukrot, a csipet sót és a fahéjat. Az alapanyagokat összekeverjük. A felolvasztott vajat a tojás sárgájával jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a száraz anyagokhoz. Morzsás állagúra dolgozzuk össze.
- Egy tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, majd tésztát belehelyezzük, jól elegyengetjük. Előmelegített 180 °C –os sütőben, légkeverésen ,15-20 perc alatt világos színűre sütjük.
- Amíg a tészta hűl, a töltelék alapanyagait elektromos habverővel simára keverjük.
- Amikor kihűlt a tészta a tetejét megkenjük narancsdzsemmel/ vagy meghintjük kandírozott narancshéjjal.
- A tésztára öntjük a krémet és kb. 45 perc alatt 180 °C –os sütőben, légkeverés módon megsütjük. Nem baj, ha a krém teteje kicsit remegős marad.
- Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 55146
- Feltöltés dátuma: 2008. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A sajttorták egyik variációja ez, ami a mandulától és a narancsdzsemtől érdekes ízű. Nagyon finom.