Ribizlis sült túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
dorcus89
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
37g finomliszt133 kcal
-
23g margarin167 kcal
-
8 kcal
-
12g porcukor45 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
17g tej9 kcal
A töltelékhez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
6 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
A tetejére
-
33g piros ribizli18 kcal
-
2g tortazselé7 kcal
Összesen
691
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
220g finomliszt801 kcal
-
140g margarin1004 kcal
-
46 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g tej56 kcal
A töltelékhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
A tetejére
-
200g piros ribizli110 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
4150
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
14g finomliszt51 kcal
-
8.9g margarin64 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
4.5g porcukor17 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
6.4g tej4 kcal
A töltelékhez
-
15.9g tehéntúró23 kcal
-
9.5g tejföl19 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
10.5g tojás13 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
A tetejére
-
12.7g piros ribizli7 kcal
-
0.8g tortazselé3 kcal
Összesen
264
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 37.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 711.5 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.9 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 110.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 331 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 317 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
691
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.7 g
Zsír
-
Összesen 226 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 916 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4269.1 g
-
Cink 657 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 727 mg
-
Vas 511 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 1495 mg
-
Nátrium 438 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 437.4 g
-
Cukor 223 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 665 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1988 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 668 mg
-
Retinol - A vitamin: 1902 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1020 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1125 micro
Összesen
4150
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.4 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 19 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
264
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
22 dkg finomliszt
-
14 dkg margarin
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
7 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
1 dl tej
A töltelékhez
-
25 dkg tehéntúró
-
15 dkg tejföl
-
10 dkg cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 db tojás
-
5 dkg vaj
-
2.5 dkg finomliszt
A tetejére
-
20 dkg piros ribizli
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
A tésztához
- A tészta elkészítéséhez egy tálbantojás és a tej kivételével összekeverünk minden hozzávalót, majd a tojást és annyi tejet öntünk hozzá, hogy puha tésztát tudjunk gyúrni belőle.
- Ezután egy piteformába tesszük a tésztát, és lisztes kézzel egyenletesen elsimítjuk. Ha valakinek könnyebb, akkor nyugodtan kinyújthatja lisztezett deszkán. Villával megszurkáljuk, és hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
- A töltelék nagyon egyszerű. Egy keverőtálba kimérjük az összes hozzávalót, és híg állagúra keverjük.
- A túrós tölteléket a tésztára öntjük, és előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarna.
- Hagyjuk kihűlni, akkor jó, ha a túró kissé "beesik". Addig elkészítjük a tortazselét a zacskón lévő utasítások alapján.
- A tetejét beborítjuk a ribizlivel, majd ráöntjük a tortazselét. 5-10 percig hűtőbe rakjuk dermedni, és kész is!
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 440
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 23568
- Feltöltés dátuma: 2012. július 03.
Ajánló
Bármilyen más gyümölcsöt rakhatunk a tejére. Ez csak ízlés kérdése. Bátran kísérletezzenek!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
dorcus89
81 recept
Egy régi receptgyűjteményben találtam meg újból. Nálunk nagy sikere van. A ribizli savanyúságával kellemesen harmonizál a túró és a kakaós piskóta világához.