Ribizlis sült túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g víz0 kcal
A töltelékhez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
25g tej14 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
19 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
6 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
A szóráshoz
-
1g porcukor5 kcal
Összesen
541
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
8g víz0 kcal
A töltelékhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
150g tej84 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
114 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
300g piros ribizli165 kcal
A szóráshoz
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
3254
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
10.4g finomliszt38 kcal
-
8.7g vaj62 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
0.6g víz0 kcal
A töltelékhez
-
17.4g tehéntúró26 kcal
-
10.4g tej6 kcal
-
10.4g tejföl21 kcal
-
2.1g étkezési keményítő8 kcal
-
8.3g porcukor32 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
20.8g piros ribizli11 kcal
A szóráshoz
-
0.5g porcukor2 kcal
Összesen
227
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 597.2 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 109.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
541
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.1 g
Zsír
-
Összesen 162.2 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 717 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3583 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 729 mg
-
Vas 507 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 1111 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 370.6 g
-
Cukor 208 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 656.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1202 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 375 mg
-
Retinol - A vitamin: 1175 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 309 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 658 micro
Összesen
3254
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.8 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 21 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
3 dkg cukor
A töltelékhez
-
25 dkg tehéntúró
-
1.5 dl tej
-
1.5 dl tejföl
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
12 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
A szóráshoz
-
1 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt melegítsük elő.
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 15-20 percre hűtőbe tesszük.
- Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket, melynek hozzávalóit (a ribizli kivételével) egy magas falu tálba tesszük és botmixer segítségével jól összeturmixoljuk.
- A lehűlt tésztánkat két fólialap között akkora nagyságú kör alakú lapra nyújtjuk, hogy egy 24 cm átmérőjű tortaformát ki tudjunk bélelni a tésztával.
- A tésztára teszünk egy sütőpapírdarabot, öntünk rá szárazbabot, sütőbe toljuk és 15 percig sütjük a tésztát, ezt követően a sütőpapírt és a babot levesszük és további 15-20 percig elősütjük a tortalapot. (Ez az ún. vaksütés.)
- Ezt követően a sült tésztára szórjuk a ribizlit, ráöntjük a tölteléket és további 35-40 percig sütjük a tortát.
- Amikor átsült a töltelék (tűpróbával ellenőrizzük) kivesszük a tortát és hagyjuk hűlni.
- Kivesszük a formából és porcukorral megszórva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 15002
- Feltöltés dátuma: 2010. április 25.
Ajánló
Bármilyen idénygyümölcsből elkészíthetjük, de a fagyasztott gyümölcs is megfelelő. Célszerű kivehető aljú formában elkészíteni, úgy könnyen ki tudjuk emelni a tortát a formából.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Igazi nyáridéző, linzeres, túrós, gyümölcsös torta. Igaz még nincs itt az ideje ribizliszezonnak, de bármilyen fagyasztott gyümölcsből elkészíthetjük. (Jó ürügy lehet a fagyasztot gyümölcsök elhasználására.) Viszonylag kevés mennyiségű alapanyagból egy elég laktató tortát kapunk.