r
Nosalty Logó

Ribizlis sült túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ribizlis sült túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 3254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.2 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    162.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3583 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.6 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 3254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.8 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 15-20 percre hűtőbe tesszük.
  3. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket, melynek hozzávalóit (a ribizli kivételével) egy magas falu tálba tesszük és botmixer segítségével jól összeturmixoljuk.
  4. A lehűlt tésztánkat két fólialap között akkora nagyságú kör alakú lapra nyújtjuk, hogy egy 24 cm átmérőjű tortaformát ki tudjunk bélelni a tésztával.
  5. A tésztára teszünk egy sütőpapírdarabot, öntünk rá szárazbabot, sütőbe toljuk és 15 percig sütjük a tésztát, ezt követően a sütőpapírt és a babot levesszük és további 15-20 percig elősütjük a tortalapot. (Ez az ún. vaksütés.)
  6. Ezt követően a sült tésztára szórjuk a ribizlit, ráöntjük a tölteléket és további 35-40 percig sütjük a tortát.
  7. Amikor átsült a töltelék (tűpróbával ellenőrizzük) kivesszük a tortát és hagyjuk hűlni.
  8. Kivesszük a formából és porcukorral megszórva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15002
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 25.

Ajánló

Bármilyen idénygyümölcsből elkészíthetjük, de a fagyasztott gyümölcs is megfelelő. Célszerű kivehető aljú formában elkészíteni, úgy könnyen ki tudjuk emelni a tortát a formából.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi nyáridéző, linzeres, túrós, gyümölcsös torta. Igaz még nincs itt az ideje ribizliszezonnak, de bármilyen fagyasztott gyümölcsből elkészíthetjük. (Jó ürügy lehet a fagyasztot gyümölcsök elhasználására.) Viszonylag kevés mennyiségű alapanyagból egy elég laktató tortát kapunk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...