Ribizlis - Rebarbarás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
33g sertészsír301 kcal
-
17g tojássárgája54 kcal
-
1g só0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
33g tejföl66 kcal
A töltelékhez
-
100g piros ribizli55 kcal
-
50g rebarbara8 kcal
-
1g fahéj1 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
A habhoz
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
25g cukor97 kcal
Összesen
1020
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
200g sertészsír1804 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
6g só0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
200g tejföl396 kcal
A töltelékhez
-
600g piros ribizli329 kcal
-
300g rebarbara47 kcal
-
3g fahéj7 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
A habhoz
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
150g cukor581 kcal
Összesen
6116
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
20.4g finomliszt74 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
8.2g sertészsír74 kcal
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
8.2g tejföl16 kcal
A töltelékhez
-
24.5g piros ribizli13 kcal
-
12.2g rebarbara2 kcal
-
0.1g fahéj0 kcal
-
1.2g zsemlemorzsa5 kcal
A habhoz
-
8.2g tojásfehérje4 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
Összesen
249
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 45.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1498.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 297 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 441 mg
-
Nátrium 660 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.7 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 190 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 310 micro
Összesen
1020
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.6 g
Zsír
-
Összesen 273.7 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1393 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8990.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 289 mg
-
Kálcium 1781 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 2644 mg
-
Nátrium 3962 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 814.1 g
-
Cukor 357 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1140.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 652 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 261 mg
-
D vitamin: 422 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 391 micro
-
Kolin: 1075 mg
-
Retinol - A vitamin: 613 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 426 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1858 micro
Összesen
6116
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
20 dkg sertészsír
-
5 db tojássárgája
-
1 teáskanál só
-
15 dkg cukor
-
2 dl tejföl
A töltelékhez
-
60 dkg piros ribizli
-
30 dkg rebarbara
-
1 ek fahéj
-
3 ek zsemlemorzsa
A habhoz
-
5 db tojásfehérje
-
15 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához valókat a tejföl kivételével összegyúrjuk.
- Utoljára annyi tejfölt használunk, hogy a tészta összeálljon.
- Egyharmad részét felhasználásig hűtőbe tesszük.
- A tészta kétharmadát, zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk.
- 180 fokon kb. 15 percig, -fehéredésig - elősütjük.
- Ha kész, behintjük édes morzsával.
- Rászórjuk a megtisztított, megmosott ribizlit.
- Elosztjuk rajta az ugyancsak megtisztított, 1/2 cm-es darabokra vágott rebarbarát.
- Megszórjuk őrölt fahéjjal.
- A cukorral keményre vert tojáshabot elsímítjuk a tetején.
- A hűtőben pihenő tésztánkat, egyenletesen elszórva, ráreszeljük a hab tetejére.
- Így tesszük vissza a 180 fokos sütőbe, kb. 45 percre.
- Amikor szép rózsaszín a teteje, befejezzük a sütést.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x30
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3930
- Feltöltés dátuma: 2011. július 01.
Ajánló
A tészta alját érdemes elősütni, mert én megpróbáltam elősütés nélkül és sajnos az aljának a közepe egy kicsit nyers maradt. A rebarbara - ribizli arányt lehet tologatni, nekem ilyen mennyiség volt most a kertemben.
Receptjellemzők
Olaszné Anci
191 recept
Édesanyám mindig zsírral készítette az omlós tésztákat és nagyon finom volt. Így, most nosztalgiáztam egy kicsit, az én sütim is zsírral készült. Nem bántam meg, mert nagyon finom, laza, könnyű tésztát kaptam. Az ötlet a habra és a tészta reszelésre, vagyis a tetejére, a romániai Alice -től ered. Köszönöm neki!